Σαν αστραπή κυκλοφόρησε η είδηση ότι ποδοσφαιριστής του ΑΠΣ Πάτραι και συγκεκριμένα ο Θοδωρής Σαμπανέι, παρακολουθεί μαθήματα σχολής προπονητών UEFA B και συγκεκριμένα, υπάρχει πιθανότητα η συμμετοχή του στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Πανηλειακό ως παίκτης,  να είναι αντικανονική.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Αρχικά το θέμα, δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ της Αχαΐας, ως πιθανότητα από την πλευρά του Παλληξουριακού, να προχωρήσει σε καταγγελία στην ΕΠΟ για αντικανονική συμμετοχή. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες στη Δυτική Ελλάδα διαχέονται με ταχύτητα του «φωτός» και η πιάτσα αναφέρει ότι άλλες ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ένσταση ή καταγγελία.

Το ilia.news, επικοινώνησε με το διευθύνων στέλεχος του Παλληξουριακού, τον «Καπετάνιο» όπως τον αποκαλούν, Παναγιώτη Κονταρίνη. Ο ίδιος, ήταν κατηγορηματικός: «Ο Παλληξουριακός και εγώ προσωπικά, έχουμε λάβει γνώση για το θέμα. Δεν έχουμε όμως καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε ένσταση. Είναι αρχή μας, ότι τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Αντίστοιχα το ίδιο συνέβη και με ποδοσφαιριστή του Πανγυθεατικού, ο οποίος ήταν τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές .Ενημερωθήκαμε σχετικά και εν συνεχεία, ενημερώσαμε την ομάδα του Πανγυθεατικού, ότι αν αγωνιζόταν ο ποδοσφαιριστής Κουρτέσης, θα προχωρούσαμε σε ένσταση. Τελικά δεν αγωνίστηκε και το ματς έληξε ισόπαλο 0-0. Θα μπορούσαμε να μην πούμε τίποτα και να προχωρήσουμε μετά σε ένσταση και αντί για έναν βαθμό, ο Παλληξουριακός να κερδίζει τρεις βαθμούς. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του Παλληξουριακού».

 

Τι γίνεται με την περίπτωση Σαμπανέι

Στον ΑΠΣ Πάτραι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Πάτρα, δεν ανησυχούν, καθώς ο Σαμπανέι όπως αναφέρουν δεν έχει κάρτα προπονητή ο Σαμπανέι, παρά μόνο παρακολουθεί μαθήματα. Ωστόσο, επειδή για να φοιτήσεις σε σχολή UEFA B, πρέπει να είσαι κάτοχος UEFA C, άρα πρέπει να έχεις και σχετική κάρτα. Εδώ υπάρχει βεβαίως μια εξαίρεση στον Κανονισμό Προπονητών, που επιτρέπει σε ποδοσφαιριστές να εργάζονται ως προπονητές σε Ακαδημία, υπό τις προϋπόθεση ότι έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες προς την ΕΠΟ, οι οποίες ζητούν μια τέτοια εξαίρεση, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου (με δίπλωμα UEFA C, σε κάποιες ΕΠΣ, όπως στην Ηλεία, μπορείς να εργαστείς πάντως και σε ανδρική ομάδα). Εν ολίγοις, είναι μια μπερδεμένη ιστορία με άγνωστες λεπτομέρειες και κατάληξη. Το βέβαιο είναι ότι η οποιαδήποτε ένσταση ή καταγγελία, πρέπει να γίνει μέχρι αύριο. Όπως βέβαιο είναι ότι μετά από αυτά που είπε ο Παναγιώτης Κονταρίνης εδώ στο ilia.news, ο Παλληξουριακός δεν θα είναι η ομάδα αυτή η οποία θα προχωρήσει σε καταγγελία.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις