Από την περασμένη χρονιά η αθλήτρια του ΑΓΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ Χριστίνα Καλαφάτη είχε δείξει τις δυνατότητες της στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής όταν μάλιστα στο κλείσιμο εκείνης της αγωνιστικής περιόδου είχε κατακτήσει τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στην Τελική Φάση Παγκορασίδων Β’ Επιπέδου Α-Γ-Δ Περιφερειών που είχε πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στην Αθήνα.

Το 2023 ξεκίνησε για την αθλήτρια μας με τη συμμετοχή της στο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής της Καλαμάτας(16-19 Φεβρουαρίου) όπου η Χριστίνα στην κατηγορία Prejuniors 2012 A Level κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις κορίνες, την 4η θέση στο στεφάνι και την 8η θέση στο σύνθετο.

 

Τον Απρίλιο ακολούθησαν οι Περιφερειακοί/Διασυλλογικοί αγώνες που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πρέβεζας(21-23/4) όπου η αθλήτρια μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια(σύνθετο ατομικό , κορίνες , στεφάνι και μπάλα) και ένα χάλκινο μετάλλιο στο σχοινάκι.

 

Επόμενος σταθμός για τη Χριστίνα ήταν το υψηλού επιπέδου Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής IRINI CUP που πραγματοποιήθηκε από τις 4-7 Μαΐου στη Χαλκίδα.

Εκεί η αθλήτρια του ΑΓΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ στην κατηγορία Hopes 2012 A level κατέκτησε την 4η θέση στις κορίνες, την 7η στο σχοινάκι,τη 15η στο στεφάνι και τη 10η στο σύνθετο ατομικό.

 

Στη συνέχεια η αθλήτρια μας συμμετείχε στον Προκριματικό Αγώνα Ατομικού Κορασίδων ΑΓΔ Περιφερειών που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου “Σοφία Μπεφόν” στην Αθήνα(26-28 Μαΐου).

Εκεί η Χριστίνα Καλαφάτη είχε έναν εξαιρετικό αγώνα και απέσπασε πολύ υψηλές βαθμολογίες οι οποίες την έφεραν στην 3η θέση του βάθρου και στο χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε 100 περίπου αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο A level.

 

Από τις 9-11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης της Λάρισας η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Κορασίδων.

Στον αγώνα αυτό η αθλήτρια μας έδειξε για μια ακόμα φορά το σπουδαίο ταλέντο της κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια(σύνθετο ατομικό και κορίνες) , την 4η θέση σε στεφάνι και μπάλα καθώς και την 6η θέση στο σχοινάκι.

Με την κατάκτηση των θέσεων αυτών ανά όργανο η Χριστίνα προκρίθηκε και στο Κύπελλο Κορασίδων στην Πάτρα στο οποίο συμμετείχαν μόνο οι καλύτερες αθλήτριες ανά κατηγορία.

 

Τελευταία διοργάνωση της χρονιάς όπως προαναφέραμε ήταν το Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε από τις 7-9 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα.

Η αθλήτρια από το νησί μας έκλεισε την αγωνιστική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό.

 

Ήταν μια πολύ σπουδαία χρονιά για την αθλήτρια του ΑΓΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ καθώς κατέκτησε συνολικά 4 χρυσά , 1 ασημένιο και 5 χάλκινα μετάλλια δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει.

Φυσικά θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην προπονήτριά της Μποζένα Μπαρτκόβσκα που με τη μεθοδική δουλειά της κατάφερε να ανεβάσει τη Χριστίνα στην κορυφή.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια στη δασκάλα μπαλέτου Μαίρη Κωνσταντινίδου που με τη δουλειά της έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει τόσο τη Χριστίνα όσο και τα υπόλοιπα κορίτσια του συλλόγου.

Ενώ τέλος θα πρέπει να πούμε πολλά μπράβο και στους γονείς της Χριστίνας για την υποστήριξη που προσφέρουν στη μικρή αθλήτρια.

Ευχόμαστε στη Χριστίνα Καλαφάτη να έχει πάνω απ’ όλα την υγεία της και το 2024 να τις φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ………….!!!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!