Το 2023 ήταν πραγματικά μια ονειρεμένη χρονιά για τον αθλητή της ΓΕ Κεφαλληνίας Δημήτρη Αντωνάτο ο οποίος πέτυχε σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε εγχώριες όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η χρονιά ξεκίνησε με την προπονητική Ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά όπου ο Δημήτρης στη σφαιροβολία Κ18 έριξε στην 6η του προσπάθεια 20,62μ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τα 20μ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε μέρος και στη σφαιροβολία Κ20(6Kg) και με βολή στα 18,47μ κατέκτησε επίσης την 1η θέση.

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου στην Ημερίδα που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο αθλητής της ΓΕ Κεφαλληνίας επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση καθώς πέτυχε 20,54 μ. στη σφαιροβολία Κ18 και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος συμμετείχε επίσης και στον τελικό της Κ20(6Kg) και για μια ακόμα φορά ο αθλητής μας δεν είχε αντίπαλο καθώς έριξε τη σφαίρα στα 17,91μ και έδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος στις δύο κατηγορίες.

 

 

Επόμενος σταθμός ήταν το 8ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Εκεί ο Δημήτρης στη σφαιροβολία Κ20 Ανδρών ρίχνοντας στην τρίτη του προσπάθεια   18.48μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ..!!!

 

Στις 6 Απριλίου διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας η Β’ Φάση των Σχολικών Αγώνων Στίβου με τη συμμετοχή 7 μαθητών και μαθητριών από την Κεφαλονιά.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Αντωνάτος ο οποίος με βολή στα 19.61μ κατέκτησε την 1η θέση και πήρε την πρόκριση για την τελική φάση που θα πραγματοποιούνταν στις 4-5 Μαΐου στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

 

Ακολούθησαν στις 29 Απριλίου οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18 στην Πάτρα όπου και εκεί ο αθλητής της ΓΕ Κεφαλληνίας κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο με επίδοση 19,68μ.

 

Στην τελική φάση των Σχολικών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 4-5 Μαΐου στην Ελευθερούπολη της Καβάλας ο Δημήτρης κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο με καλύτερη βολή στα 19,85μ μετά την περσινή του επιτυχία στο Βόλο.

 

Λίγες ημέρες μετά τους Σχολικούς Αγώνες ακολούθησαν στις 13-14 Μαΐου στην Πάτρα οι Διασυλλογικοί Αγώνες Ανδρών-Γυναικών , Κ20 και σύνθετων αγωνισμάτων Κ16.

Εκεί ο αθλητής της ΓΕ Κεφαλληνίας έριξε 18,05(6Kg) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

 

Το διήμερο 1-2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με επίδοση 19.94μ (ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο) και έγινε πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία Κ18.

 

Στη συνέχεια ο αθλητής μας έλαβε μέρος στους αγώνες στίβου “Βιλαέτεια 2023” που διεξήχθησαν στις 15 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» στον Πύργο.

Ο Δημήτρης συνέχισε τις μεγάλες εμφανίσεις καθώς συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ ρίχνοντας 20.98μ που αποτελεί τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στην κατηγορία Κ18.

 

Από τις 24-29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με τον αθλητή μας να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Στον προκριματικό αγώνα με βολή στα 20,37μ προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό έχοντας την καλύτερη επίδοση.

 

Στον τελικό ο Δημήτρης ήταν για μια ακόμα φορά καταπληκτικός και με βολή στα 20.72μ κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο.

 

Επόμενη και η πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς για το Δημήτρη ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διοργανώθηκε από τις 7-10 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ.

 

 

Εκεί στον προκριματικό πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 19.30μ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

 

Στον τελικό ήταν και πάλι εκπληκτικός καθώς στην τελευταία βολή έριξε 19,31μ κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο…!!!

 

 

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο αθλητής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη από τις 16-17 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο με βολή στα 18,84μ.

 

Τον περασμένο μήνα είχαμε επίσης μια πολύ σημαντική είδηση για τον αθλητή μας καθώς το Πανεπιστήμιο του Κάνσας επιβεβαίωσε την επιλογή του να συνεχίσει εκεί τα ακαδημαϊκά και αθλητικά του όνειρα…!!!

 

Τέλος ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι αθλητής μας είναι και πάλι υποψήφιος ως κορυφαίος αθλητής Κ18 και μπορεί κάποιος να τον ψηφίσει στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ψηφοφορία Κορυφαίων Αθλητών/Αθλητριών 2023

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι το καλύτερο για το 2023 ο Δημήτρης Αντωνάτος καθώς σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε κατέκτησε μετάλλια και σημείωσε νέα πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ.

Από την βαλβίδα στην άκρη του Δ.Α.Κ Αργοστολίου……στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος………και ένα λαμπρό μέλλον στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας….!!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια , στον προπονητή του Γρηγόρη Τζωρτζιάδη , στο σύλλογο του ΓΕ Κεφαλληνίας , στους γονείς του καθώς και σε όσους τον στηρίζουν…!!!

Του ευχόμαστε να είναι υγιής και η νέα χρονιά να του φέρει ακόμα σπουδαιότερες επιτυχίες…!!!

“I had a dream that somedayI would just fly, fly awayAnd I always knew I couldn’t staySo I had a dream that I’d just fly away”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!