ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Μια πλούσια χρονιά με μετάλλια κ’ διακρίσεις σε εγχώριες κ’ διεθνείς διοργανώσεις(pics+videos)

180

 

Ένα από τα σωματεία στο νησί μας το οποίο μέσα στο 2023 μας έκανε αρκετές φορές υπερήφανους με τις διακρίσεις και τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ήταν ο Ποσειδώνας Ληξουρίου που ειδικεύεται στα αγωνίσματα του υγρού στίβου.

Η χρονιά ξεκίνησε με τη συμμετοχή της νεοσύστατης ομάδας Παίδων στην Α’ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης με το σωματείο μας να τοποθετείται στον 9ο Όμιλο που διεξήχθη στα Ιωάννινα από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου.

Εκεί οι αθλητές του Γρηγόρη Ράπτη απέναντι σε ομάδες με ιστορία στο χώρο κατάφεραν να συγκεντρώσουν 4 βαθμούς και να πάρουν επάξια την πρόκριση για την επόμενη φάση του Πρωταθλήματος.

 

Ακολούθησε στις 10-12 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ιωαννίνων οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από διάφορα σωματεία της χώρας.

Για μια ακόμα φορά τα παιδιά του Ποσειδώνα Ληξουρίου αν και δεν είχαν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία καθώς το κολυμβητήριο του Αργοστολίου παρέμενε ακόμα κλειστό πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας συνολικά 20 μετάλλια(1 ΧΡΥΣΟ – 7 ΑΣΗΜΕΝΙΑ-12 ΧΑΛΚΙΝΑ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:

Με 20 μετάλλια επιστρέφει ο Ποσειδώνας Ληξουρίου(videos)

 

Στη συνέχεια από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας είχαμε τη Β’ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων Κ15.

Η ομάδα του Γρηγόρη Ράπτη απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες όπως ο Πύρρος Ιωαννίνων, ο ΝΑΟ Κέρκυρας, ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο ΠΑΣ Φοίβος προσπάθησε ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τη επόμενη φάση αλλά έδειξε ότι συνεχίζοντας την καλή δουλειά έχει πολλές προοπτικές για τις μελλοντικές διοργανώσεις.

 

Επόμενη σημαντική διοργάνωση ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΑΣΤΕΡ Κολύμβησης που διεξήχθη από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα με τη συμμετοχή 6 αθλητών του νεοσύστατου τμήματος του Ομίλου(Αλεβιζόπουλου Γρηγόρη, Μωυσή Κατερίνας, Μυρίλλου Ανδρέα, Σταμένη Νικηφόρου, Φαμπιάτου Γεράσιμου και Τσίκλη Αναστασίας).

Το σωματείο κατάφερε να κατακτήσει 4 μετάλλια αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:

Με 4 μετάλλια επιστρέφει ο Ποσειδώνας Ληξουρίου από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “Masters”(εικόνες+videos)

 

Το 1ο Ποσειδώνιο τουρνουά Υδατοσφαίρισης που συνδιοργάνωσε το σωματείο με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό την αιγίδα της ΚΟΕ  διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου από τις 17 έως τις 18 Ιουνίου.

Ήταν ένα διήμερο με ωραίο θέαμα και αρκετά γκολ από τις ομάδες που συμμετείχαν.

 

Από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα  Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τεχνικής Κολύμβησης.

Τα Δελφίνια του Ποσειδώνα Ληξουρίου πραγματοποιώντας για μια ακόμα φορά εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησαν συνολικά 22 μετάλλια , 1 χρυσό , 15 ασημένια και 6 χάλκινα ενώ υπήρχαν και πολλά καλά πλασαρίσματα στις 8αδες των αγωνισμάτων που συμμετείχαν φέρνοντας το σωματείο στην 7η θέση στη Γενική Βαθμολογία.
Η αγωνιστική δράση του συλλόγου συνεχίστηκε με τη συμμετοχή 12 αθλητών-τριων στην Ανοιχτή Θάλασσα στην παραλία Αρετσού στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου κατάφεραν να κατακτήσουν 6 μετάλλια(3 ασημένια και 3 χάλκινα) και πλασαρίσματα στις 8αδες των αγωνισμάτων με αποτέλεσμα την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Πανελλήνια Κατάταξη.

 

Ο Ποσειδώνας Ληξουρίου συμμετείχε επίσης στο 1ο Φεστιβάλ Υγρού στίβου που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Αργοστολίου στις 10 Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο δημοτικό κολυμβητήριο Αργοστολίου.

 

Στις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για την αθλητική χρονιά 2023-24 οι προεθνικές ομάδες Τεχνικής Κολύμβησης όπου εντάχθηκαν 3 αθλήτριες του σωματείου:

Κατσαίτη Αννα Λυδία, Πρεντάνου Αγγελική και Μαρκάτου Μαρίνα.

 

Καθώς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων αθλητών -τριων Τεχνικής Κολύμβησης ηλικιών 13-15χρονών για την ίδια αθλητική χρονιά όπου θα συμμετέχουν 10 συνολικά αθλητές-τριες μας και πιο συγκεκριμένα:

Αθλητές: Ρόκκος Αλέξιος &Τσίκλης Γρηγόριος.

Αθλήτριες: Ιωαννάτου Σοφία, Κωτσαλά Αφροδιτη, Λουκέρη Τζώρτζια, Λουκέρη Νάντια, Μαρκάτου Μαρίνα, Μονοκρούσου Δανάη, Μύριλλου Βασιλική & Πρεντάνου Αγγελική.

 

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου το σωματείο Άργης Καλαμάτας διοργάνωσε το 3ο τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων με τη συμμετοχή τριών ακόμα ομάδων ανάμεσα στις οποίες ήταν και το σωματείο από το νησί μας ο Ποσειδώνας Ληξουρίου.

Πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις οι παίκτες του Γρηγόρη Ράπτη κατάφεραν να κατακτήσουν τη 2η θέση στο τουρνουά.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα Παίδων σε τουρνουά πόλο στην Καλαμάτα(pics+videos)

 

Στις 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγρινίου οι Αγώνες Ενθάρρυνσης Κ8-Κ9 καθώς και οι αγώνες Μικρών Αποστάσεων Κ10-Κ11-Κ12 με τη συμμετοχή 23 σωματείων.
Στη διοργάνωση έλαβε μέρος και ο Ποσειδώνας Ληξουρίου με τους κολυμβητές κ’ κολυμβήτριες του νεοσύστατου τμήματος να καταφέρνουν καλά πλασαρίσματα στα αγωνίσματα που συμμετείχαν.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε το Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης όπου
η αθλήτρια του Ποσειδώνα Ληξουρίου Μύριλλου Βασιλική είχε μια πολύ καλή παρουσία.
Η Βασιλική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο στην κατηγορία Παγκορασίδων Α’ ενώ κατέλαβε και την 5η θέση στα 100μ ελεύθερο.
Στη συνέχεια είχαμε την 1η Ημερίδα ορίων Τεχνικής Κολύμβησης που πραγματοποίησε ο Γλαύκος Περιστερίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Περιστερίου στις 12 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 16 αθλητών-τριων του αγωνιστικού τμήματος καταφέρνοντας πολλά όρια για τα πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στο κολυμβητήριο “Αντώνης Πεπανός” Καμπ Αξιολόγησης Υδατοσφαίρισης της Κατηγορίας Παίδων.
Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Φώντας Λεμπέσης είχε καλέσει αθλητές από 7 σωματεία της ευρύτερης περιφέρειας ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο παίκτης του Ποσειδώνα Ληξουρίου Ανδρεάτος Άγγελος.
Ο Άγγελος(με το νούμερο 14) είχε μια πολύ καλή παρουσία και έδειξε καλά στοιχεία στις προπονήσεις που διεξήχθησαν στα πλαίσια του Καμπ.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα Ληξουρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης Juniors το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου στην πόλη Κετσκεμέτ που βρίσκεται στην κεντρική Ουγγαρία και στο οποίο έλαβαν μέρος 50 σωματεία από 13 χώρες.

Στη διοργάνωση αυτή οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ποσειδώνα υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Μύριλλο Ανδρέα κατέκτησαν συνολικά 11 μετάλλια , 5 χρυσά , 2 ασημένια και 4 χάλκινα και ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους για το 2023…!!!

Ήταν πράγματι μια πλούσια χρονιά σε μετάλλια και διακρίσεις για τον Ποσειδώνα Ληξουρίου και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά , στους προπονητές τους , στους γονείς τους αλλά και σε όσους στηρίζουν το σωματείο.

Τους ευχόμαστε να έχουν πάνω απ’όλα την υγεία τους και το 2024 να τους φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες…!!!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!