Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και με τη παρουσία των επικεφαλείς των Σωμάτων Πολιτικής Προστασίας ετελέσθη σήμερα το πρωί στον Ιέρο Ναό της Σισιώτισσας στο Αργοστόλι η καθιερωμένη δοξολογία υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων.  Παρόντες και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Συμφωνα με τη διηγηση του συναξαριστου για την εορτη της αγιας Μεταστασεως της Παναγιας μας,η ιδια αναγγελοντας το ουρανιο μηνυμα για την αναχωρηση της απο αυτο τον κοσμο,διαβεβαιωνει τα μελη των πιστευοντων προς τον Χριστο Σωτηρα-Υιο της,οτι οχι μονο αυτους δεν θα αφηση ορφανους,αλλα και ολοκληρο τον κοσμο θελει προστατευει.
    Στον αποηχο μαλιστα της μεγαλης σημερινης εορτης των Εισοδιων και προς το τελος αυτου του μηνα θα τιμησουμε μια μεγαλη μορφη για την εκκλησια ,αλλα και για τον ελληνισμο.Τον Πρωτοκλητο του Χριστου μαθητη Αποστολο Ανδρεα,τον της ανδρειας επωνυμο θεηγορο,τον συγγονο Πετρου,τον νυμφαγωγο των Ελληνων προς τον Χριστον-Σωτηρα,τον φιλλεληνα Αποστολο που διδαξε και πεθανε στην Ελλαδα,που μαρτυρησε επι του χιαστου σταυρου και επορφυρωσε με το μαρτυρικο του αιμα τη γη της Αχαιας,”η και ενταφιον αυτου εγενετο”.
    “Ησαν τινες Ελληνες εκ των αναβαινοντων,ινα προσκυνησωσι εν τη εορτη.Ουτοι ουν προσηλθον Φιλιππω τω απο Βηθσαιδα της Γαλιλαιας και ηρωτων αυτον λεγοντες.Κυριε θελομεν τον Ιησουν ιδειν.Ερχεται Φιλιππος και λεγει τω Ανδρεα και παλιν Ανδρεας και Φιλιππος λεγουσι τω Ιησου”,οπως παραστατικα διηγειται ο Ιωαννης ο Θεολογος στο Ευαγγελιο του.
    Και παιρνουν και οι δυο την πληροφορια απο τα αδιαψευστα και παναγια χειλη του Ναζωραιου”Εληλυθεν η ωρα,ινα δοξασθη ο Υιος του ανθρωπου”.
    Και απο τοτε περασαν δυο χιλιαδες χρονια.Και ο Υιος του ανθρωπου δοξασθηκε και συνεχως δοξαζεται σε αυτη τη χωρα.Μια χωρα που εδωσε απο τοτε χιλιαδες μυριαδες αγιων,μαρτυρων ,πατερων ,οσιων,ομολογητων και νεομαρτυρων.Μα πρωτιστως εδωσε τη γλωσσα της στην οποια γραφτηκαν τα ιερα κειμενα της Καινης Διαθηκης,αλλα και σε αυτην πρωτα μεταφραστηκαν τα της Παλαιας απο το εβραικο αντιστοιχα.
    Μια χωρα που προσκυνησε την Μητερα του Ναζωραιου Σωτηρος Χριστου και της απεδωκε μυρια τοσα ονοματα,που Ναοι χτιστηκαν και χτιζονται απο ακρου εις ακρον του ευλογημενου αυτου τοπου.Με κορυφαιο το πρωσονυμιο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΑΡΤΗΓΟΣ.
    Γιατι η Παναγια ,η προστατις του κοσμου,ανταπεδωσε και ανταποδιδει αυτη τη λατρεια και αγαπη των Ελληνων με την προστασια και τη σκεπη Της,την οντως “πλατυτερα νεφελης”.Γιατι στους Ελληνες βρηκε επαληθευση η προρρηση του Υιου Της ,γιατι και στους Ελληνες βρηκε και επαληθευση αυτο που η ιδια προειπε “Ιδου γαρ απο του νυν μακαριουσι με πασαι αι γενεαι”προς την Ελισαβετ.
    Ιδου λοιπον οι λογοι για τον αρρηκτο συνδεσμο της Παναγιας με το ελληνικο γενος.

  2. Χρόνια πολλά Σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Με υγεία και χαρά στις οικογενειές σας και του χρόνου με υγεία!!!

Comments are closed.