Με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα στη θεία λειτουργία και την Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στη Μονή των Ομαλών.

Οι Μητροπολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή του Αγίου Γερασίμου είναι ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιος με καταγωγή από το Ληξούρι, ο Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος , ο Επίσκοπος Στρουτονικείας κκ Στέφανος και ο Επίσκοπος Ολύμπου κκ Κύριλλος. Βεβαίως και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κκ Δημήτριος.

Η Χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου δ/ντη Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής μαζί με εκκλησιαστική Χορωδία από την Ζάκυνθο λάμπρυναν την θρησκευτική τελετή.

Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, των Συλλόγων “ΒΑΛΣΑΜΟΣ”, το 1ο δημοτικό σχολείο, και Πρόσκοποι συνόδευσαν την πομπή του Αγίου υπο τα παιανίσματα της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ.

Πολιτικά πρόσωπα σημειώνουμε : Την παρουσία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.  Tην Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης , ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής.

Οι πολιτευτές της ΝΔ Παύλος Παπαδάτος, Γιώργος Κοκκόλης, Βικτώρια Αλεξανδράτου.

Από δημοτικές αρχές

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος , ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας,  η Αντιδήμαρχος Ομαλών- Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου, ο Α/Δ Σπύρος Σαμούρης, αρκετοί δημοτικοί συμβουλοι Αργοστολίου και πρόεδροι και μέλη ΔΣ των Νομικών προσώπων του Δήμου ο Σταύρος Σπαθής , απο το ΔΣ της ΚΕΔΗΚΕ ο γιατρός Ευαγγελος Ευαγγελάτος.

Απο τον πρ. δήμο Κεφαλονιάς και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Αργοστολίου ο Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Νίκος Ανουσάκης ,Γιάννης Λυκούδης, Σπύρος Ματιάτος, Διονύσης Πολλάτος. Οι πρωην αντιπεριφερειάρχες Παναγής Δρακουλόγκωνας και Σπύρος Γαλιατσάτος.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σάμης, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καλλιβωκας, δημοτικοί σύμβουλοι Πολυχρόνης Δενδρινός , Σπύρος Σπαθής.

Παρόντες οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Πολιτικής Προσταστίας Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Δυστυχώς ο Μητροπολίτης Κεφαλλήνίας Δημήτριος κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των πολιτικών προσώπων που ήταν στην εκκλησία ξέχασε να αναφέρει τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο οποίος εκπλήρωσε την επιθυμία του να προσκυνήσει τον Αγιο.

Το τροπάριο του Αγίου Γερασίμου από τις δυο χορωδίες και μαέστρο τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις