Εντελώς ξαφνικά μετά τη λήξη της τέλεσης της θείας λειτουργίας στην μικρή εκκλησία της Μονής του Αγίου Γερασίμου , ξεκίνησε η μικρή λιτανεία του ιερού σκηνώματος προς τον μεγάλο ναό της Μονής.

Ο κορονοϊός έφερε αλλαγές και στα πατροπαράδοτα έθιμα της εκκλησίας και της Μονής του Αγίου. Στο επίσημο πρόγραμμα της Μητρόπολης και της Μονής η μικρή λιτανεία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα ως συνήθως. Τελικά έγινε στις 13.00 το μεσημέρι , σχεδόν τροχάδην , προς αποφυγή συνωστισμού κυρίως με τους πιστούς που ξαπλώνουν για να περάσει το ιερό σκήνωμα άνωθεν του σώματός τους.

Έξι λεπτά διήρκησε -όπως θα δείτε και στο Live video- η λιτανεία , με μεγάλο άγχος από τους ιερείς για τη τήρηση των μέτρων.

Το ιερό σκήνωμα βρίσκεται ήδη στην μεγάλη εκκλησία για τον πανηγυρικό εσπερινό απόψε και την θεία λειτουργία αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου.   Οι καρέκλες εντός του Ναού έχουν μειωθεί τηρουμένων των μέτρων και των αποστάσεων.

 

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις