H Δραπανιώτισσα πέρασε στην Μητρόπολη και με το Νόμο

499

Εκλεισε ενας κύκλος περίπου 100 χρόνων που η Δραπανιώτισσα ανήκε στο Δημο Αργοστολίου συμπεριλαμβανομένου και του Κοιμητηρίου με την ψήφιση του Νόμου   “Τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις”.

Στο άρθρο 56 το Νόμου γίνεται η μεταφορά των δημοτικών κοιμητηρίων των πρωτευσών των Νομών στις Μητροπόλης. Φανταστείτε τα κοιμητήρια των Αθηνών , πόσα έσοδα φευγουν απο τα ταμεία των δήμων προς αυτά των Μητροπόλεων.  “Δωράκι” του Κυριάκου στον Αρχιεπίσκοπο ;

Άρθρο 56
Διοίκηση και διαχείριση ορθοδόξων ιερών ναών εντός κοιμητηρίων και ρύθμιση θεµάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

1.Η διοίκηση και η διαχείριση των µη ενοριακών ορθοδόξων ιερών ναών εντός των κοιμητηρίων, ασχέτως της νοµικής τους μορφής, ασκείται είτε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της οικείας Ενορίας, είτε από Συμβούλιο που ορίζει ο επιχώριος Μητροπολίτης.

Τα έσοδα των ναών διατίθενται πρωτίστως για τη συντήρηση και τις εν γένει ανάγκες καλής λειτουργίας τους και επικουρικώς για φιλανθρωπικούς σκοπούς της τοπικής Μητρόπολης. Από 1.12.2020 το πάσης φύσης προσωπικό των ανωτέρω ναών καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας Μητρόπολης, λαµβάνοντας υπόψη την προϋπηρεσία του για κάθε συνέπεια. Για την υπαγωγή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του επιχώριου Μητροπολίτη, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήµων του προσωπικού που µμεταφέρεται κατά τις διατάξεις της παρούσας, καταργούνται.

H οικεία Μητρόπολη είναι καθολική διάδοχος όλων των συµβάσεων που έχουν συναφθεί από τους ΟΤΑ και τα νοµικά τους πρόσωπα, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των αναγκών των ανωτέρω ναών, και υπεισέρχεται αυτοδικαίως, από τη δημοσίευση του παρόντος, σε όλα τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Απαγορεύεται η είσπραξη τελών ή δικαιωμάτων από τους ΟΤΑ και τα νοµικά τους πρόσωπα για τις ιεροτελεστίες που τελούνται από θρησκευτικούς λειτουργούς εντός των νεκροταφείων.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ανεπίτρεπτα ορθογραφικά λάθη …

Comments are closed.