Η Περιφορά του Επιτάφιου στο Ληξούρι

651
Την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Παντοκράτορα) παρακολούθησε απόψε ο Δήμαρχος μας κ. Γ.Κατσιβέλης.
 Ο κ. Κατσιβέλης συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Αδ.Καμινάρη, τους Αντιδημάρχους κ. Δ.Μαρκέτο, Γ.Ντιουάνι, Δ.Πρεντάνο, Χρ.Βολτέρα, Γ.Γαλανό, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. κ. Ανδρ.Γρηγορόπουλο, τον κ. Χαρ.Κατσιβέλη πρόεδρο τοπικής οργάνωσης ΝΔ.
Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ.Τραυλός με μέλη της οικογένειάς του, η Διοικήτρια του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κα Ζ.Μοσχονά, ο κ. Σπ.Γαλιατσάτος.
Με προπομπό την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, ο Επιτάφιος του Παντοκράτορα συναντήθηκε με τον Επιτάφιο του ΙΝ Αγίου Νικολάου Μηνιατάδων.
Μετά από μιά διετή απραξία λόγω της Πανδημίας, ήταν μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου κατά την περιφορά των δυό Επιταφίων.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα μέλη του συλλόγου Αετός Καμιναράτων και τα παιδιά του Β’ Δημοτικού με τις παραδοσιακές φορεσιές που συνόδευαν τους δύο επιτάφιους ενώ για ακόμη μια φορά επιβλητική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.
Αποφασιστική ήταν παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης ενώ οι τρεις τελετάρχες κ.Σπύρος Γιουλάτος , Νεκτάριος Άραβαντινός – Σιμωνέτος και Μάκης Μήλας επιτήρησαν και οργάνωσαν άριστα τους συμμετέχοντες στην περιφορά.
Χρόνια Πολλά
Καλή Ανάσταση
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου
=======
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Kefaloniapress
Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις