H Σάμη τίμησε τους Αγίους Φανέντες

677

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων εορτάζεται κατ’ έτος πανηγυρικά στην ομώνυμη ιστορική Μονή των Αγίων Φανέντων στην περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας η μνήμη των τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των και επικαλουμένων Αγίων Φανέντων, οι οποίοι είναι και οι αρχαιότεροι άγιοι στην εκκλησιαστική ιστορία του νησιού.

Ανήμερα της εορτής της μνήμης των αγίων, σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου, τελεστηκε Θεία λειτουργία παρουσία Ευσεβών Ιερέων ευσεβών πιστών του Αναπληρωτή Δημάρχου Σαμης κ. Στέλιου Σπάθη , του Αντιδημάρχου Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σαμης κ. Αντώνη Καλλιβωκα , στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης λόγω των εργασιών που γίνονται στην Ιερά Μονή των Αγίων Φανεντων και στη συνέχεια ακολούθησε μικρή περιφορά των Λειψανων των Αγίων εντός του προαυλίου χώρου της Μονής .
Οι Άγιοι Φανεντες περί τα μέσα του 4ου μ.Χ. αιώνα κατέφυγαν από τη Σικελία στην περιοχή της Σάμης, όπου και ασκήτευσαν και κοιμήθησαν οσιακώς.

Πολλά χρόνια μετά την οσιακή τους κοίμηση, εμφανίσθηκαν κατ’ οναρ σ’ έναν πλούσιο κάτοικο του νησιού, στον οποίο και αποκάλυψαν τον τόπο, όπου τα τρία άφθαρτα ολόσωμα σκηνώματα κείτονταν.

Αφού ανευρέθησαν τα ιερά σκηνώματα και των τριών αγίων, ανεγέρθηκε Μονή επ’ ονόματί τους, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα τον ευλογημένο τόπο της τιμητικής προσκύνησης τους.

Κέρασμα και αναψυκτικά προσφέρθηκαν στους ευσεβείς πιστούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμης ‘Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ’.

Ρεπορτάζ Εικόνες
ΜΑΚΗΣ ΛΕΚAΤΣΑΣ

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook εδω https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις