ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ – Εσπερινός στα χαλάσματα Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος του 17ου αιώνα

416

Χθες ο εφημέριος των Φαρακλάτων Βασίλης Παυλάτος ενημέρωσε τους συγχωριανούς του στα Φαρακλάτα ότι θα τελέσει παράκληση για τα θύματα των σεισμών του 1953 στα χαλάσματα ιδιωτικού ναού αφιερωμένου στον Αγιο Σπυρίδωνα.

Είχε γράψει :

Άγιος Σπυρίδων Αγαπητοί φίλοι, εδώ στις φωτογραφίες βλέπουμε τά ερείπια ενός Ναού αφιερωμένος στον γείτονα Άγιο μας Άγιο Σπυρίδωνα.

Από πληροφορίες παλαιών χωριανών εκτιμάται ότι είναι περίπου τού 17 ου αιώνα, γκρεμίστηκε με τούς σεισμούς του 1953 καί από τότε παραμένει ως έχει. Ρώτησα και έμαθα σε ποιους ανήκει ο ναός αυτός .

Ανήκει στην οικογένεια τής κυρίας Μαρίνης Ελένης καί στην οικογένεια των κύριων Αγγελικής καί Αλέκας Αλεξανδράτου που από την πρώτη στιγμή πού ήρθαμε σε επικοινωνία καί τούς εξέφρασα την επιθυμία μου συγκινήθηκαν στο άκουσμα αυτό και με την άδεια τούς θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από τούς σεισμούς του 1953 ο εσπερινός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος τής 10 Αυγούστου τής 8:30 μ.μ .

Μετά από 69 χρόνια θα ακούσουμε και πάλι εκεί στο σπίτι του Αγίου Σπυρίδωνος το απολυτίκιο του.

Εγώ ως εφημέριος τού χωριού ευελπιστώ με την βοήθεια του Θεού και τίς πρεσβείες τού Αγίου Σπυρίδωνος να χτυπήσει καί πάλι η καμπάνα του Αγίου.

Σάς περιμένω όλους να ενώσουμε τις προσευχές μας προς τον Άγιο Σπυρίδωνα για υγεία, υπομονή και αγάπη.

Ο Εφημέριος π.Βασιλειος Παυλάτος.

Και ο εσπερινός έγινε χθες Τετάρτη βράδυ..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις