Από νωρίς το πρωί πλήθος ευλαβών προσκυνητών συρρέουν κατά δεκάδες για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γεράσιμου που βρίσκεται ακόμα  στον μικρό Ναό της Μονής .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ :  ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Συναντήσαμε πολλούς προσκυνητές από τη Ρουμανία που ήρθαν οδικώς από διάφορες πόλεις της Ρουμανίας για να προσκυνήσουν , γεγονός που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους προσκυνητές, κυρίως γυναίκες, από  τη Ρουμανία.

Στις 18.00 μμ απόψε θα γίνει η μετάβαση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασιμου από την παλιά εκκλησία στο νέο μεγαλοπρεπή Ναό όπου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και αύριο Πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Για τους λάτρεις της Επτανησιακής Εκκλησιαστικής παράδοσης, εφέτος θα χαρούμε να ακούσουμε δυο χορωδίες να ψάλουν στον μεγάλο ναό .

Είναι γνωστό σε όλους τους Κεφαλονίτες ότι τα τελευταία 35 χρόνια η παράδοση θέλει τη γνωστή εκκλησιαστική Κεφαλληνιακή Χορωδία που έχει έδρα το Αργοστόλι, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις ψαλτικές υποχρεώσεις των ακολουθιών της παραμονής και της ημέρας της εορτής του μοναστηριού του Αγίου Γερασίμου .

Στο φετινό εορτασμό , ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των δύο μαέστρων , θα συμμετέχει και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του κου Νικόλαου Βάλσαμου.

Προσκυνητές από την ΙΘΑΚΗ

Όλοι αδημονούν για ακούσουν τα εγκώμια του Αγίου και το απολυτίκιο και από τις δυο χορωδίες.

Ευχόμαστε το επόμενο βήμα να είναι η επαναφορά του ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ τελετουργικού της Εορτής εντός του Ναού και στη Λιτάνευση .

Το kefaloniapress θα αναμεταδώσει Live και τον εσπερινό και τη θεία λειτουργία μέσω του IONIAN CHANNEL.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις