Σήμερα είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τη Μοναστηρική κουζίνα της Μονής της Ατρου.

Σε μια αίθουσα από άστραφτε από καθαριότητα και τάξη, είδαμε τα καζάνια με τη βραστή γίδα. Πλούσιο φαγητό σε γεύσεις , αρωματισμένο με καρότα, κρεμμύδια, φύλλα δάφνης και μπόλικη κουσέρβα τομάτα λιασμένη στον ήλιο.

Το Μοναστήρι είναι ορεινό, άρα οι κάτοικοι προσφέρουν αμνοερίφια που έχουν μεγαλώσει στις πλαγιές του Αίνου και τρέφονται μόνο με χόρτα του βουνού..

Ακούραστες οι κυρίες ετοιμάζουν τα φαγητά και τη σάλα μέρες πριν για να είναι όλα έτοιμα και αποβραδίς στον εσπερινό και την ημέρα της γιορτής.

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο Ηγούμενος  Δανιήλ, φρόντιζε για έναν εναν τους ανθρώπους που επισκεφτηκαν σήμερα τη Μονή για τα “χρόνια πολλά”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Οι καλεσμένοι

Στα Μοναστήρια οι θύρες είναι ανοικτές για ολο τον κόσμο..

Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις