Μαζεύτηκε η γειτονιά αλλά και κόσμος από κάθε γωνιά της πόλης του Αργοστολίου για τον πανηγυρικό εσπερινό της Παναγίας της Ρακαντζή, της Ρακατζούλα μας.

Δίπλα στην Πλατεία η προτομή του μακαριστού Δεσπότη μας Γεράσιμου Φωκά μας θύμιζε την αγάπη του για αυτό το εκκλησάκι και το καταφύγιο πού έβρισκε εκεί για να προσευχηθεί καιι να πάρει δύναμη όταν τα προβλήματα του κόσμου πέφτανε βαριά στους ώμους του.

Χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρίτης Σπύροος Πετεινάτος και ιερέας Διονύσης Μαρκέτος. Η βραδιά ήταν γλυκιά φθινοπωρινή, οι καρέκλες είχαν γεμίσει το δρόμο, ενώ οι τουρίστες από το πρώτο τουριστικό συγκρότημα της γειτονιάς μας, παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν απο τα μπαλκόνια τους.

Οι αρτοπλασίες όπως κάθε χρόνο ήταν πολλές, ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στο κόσμο μαζίι με γλυκά στο τέλος του Εσπερινού.

Ο πατέρας Σπύρος Πετεινάτος όπως κάθε χρόνο κήρυξε την ιστορία της Μαρίας  της μητέρας του Κυριου και τη δύναμη της πίστης στην σημερινή κοινωνία. Στο τέλος του εσπερινού ευχαρίστησε τους δωρητές της αποψινής γιορτής και τα ΜΜΕ που βρέθηκαν εκεί για ρεπορταζ και φωτογραφίες.

Αυριο Κυριακή πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Ρακαντζή αφού το καλός καιρός το επιτρέπει.

Χρόνια πολλά και του χρόνου όλοι και όλες παρόντες/παρούσες να ξαναβρεθούμε στην αυλή της.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!