Ι.Μ. ΑΤΡΟΥ: Mε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε το Γενεσιον της Υπεραγιας Θεοτόκου.

474

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και φέτος η ιστορική μονή της Άτρου το Γενεσιον της Υπεραγιας Θεοτόκου.

Πλήθη κόσμου παρέστησαν στον κατανυκτικό Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου κ.κ. Δημητρίου και την παρουσία πολλών ιερέων. Η άψογος προετοιμασία των χώρων από τον καθηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη κύριον Δανιηλ, συνέβαλε τα μέγιστα για την δημιουργία μιας μοναδικής κατανυκτικής ακολουθίας που λάμπρυναν με την παρουσία τους ο καλλικελαδος Γέροντας Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του εξ Αγίου Όρους, καθώς επίσης ο καταξιωμένος εκ Πατρών ιεροψάλτης κύριος Καρασπηλιος Παναγιώτης.

Η άψογος εκτέλεση των εσπερινών ύμνων, η μοναδικότητα της ακουστικής που ο χώρος παρέχει, δημιούργησαν μοναδικές στιγμές κατάνυξης για τους πιστούς που παρεβρέθησαν στη χάρη της παρά τις δύσκολες συνθήκες πρόσβασης.

Ιδιαίτερη μνεία για το πλήθος των εθελοντών που διέθεσαν τον χρόνο τους, εργαζόμενοι ακατάπαυστα για την ομαλή και άψογη διεξαγωγή αμφοτέρων των ακολουθιών.

Ανήμερα της εορτής συνεχίστηκε μεγαλοπρεπώς ο όρθρος και η θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ηγουμένου της μονής. Η διάθεση φαγητού τόσο στον εσπερινό, όσο και την επομένη απετέλεσε σαφή ένδειξη της φιλοξενίας που πάντα διέπει την προσέγγιση του ηγουμένου Δανιηλ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!