Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης η λιτάνευση του θρόνου της Παναγίας της Δραπανιώτισσας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Δραπάνου , στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λιθόστρωτο.

Η Δραπανιώτισσα είναι η πολιούχος της πόλης του Αργοστολίου και μέχρι πριν λίγα χρόνια η 24η Σεπτεμβρίου ήταν τοπική αργία για τους δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.

Στην πανηγυρική παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος συνεπικουρούμενος από πολλούς ιερείς.

Τη λιτανεία συνόδεψε η Φιλαρμονική Σχολή του Δήμου Αργοστολίου.

Στους επίσημους ήταν εκπρόσωποι των Σωμάτων Πολιτικής Προστασίας ενώ από τους πολιτικούς ακολούθησαν τη λιτανεία : o Aντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιλιμιδός , Σπύρος Σαμούρης,Διον. Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου Θοδωρής Αλυσανδράτος, ο επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκούδης .

Η πορεία της λιτανείας ήταν Δράπανος – Πόντες, Σισσιώτισσα- Πλατεία Βαλλιάνου – Αγιος Σπυρίδωνας.

Στον Ι.Ν. του Αγίου Σουρίδωνα θα παραμείνει έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ‘οπου το απόγευμα της ημέρας θα επιστρέψει στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Δραπάνου.

Κατά την παραμονή της εικόνας στο Αργοστόλι τα τελούνται καθημερινά Λειτουργίες στιις 08.00 πμ έως τις 10.00πμ Ενώ κάθε βράδυ στις 19.00 μμ θα ψάλεταιι ιερά παράκληση μετά κηρύγματος.

Χρόνια Πολλά Αργοστόλι!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!