Την Δευτέρα 25 Μαΐου «απελευθερώνεται» η ακτοπλοΐα και θα μπορούμε να ταξιδεύουμε από και προς την Κεφαλονιά «ελεύθερα».

  Το Υπουργείο Ναυτιλίας όμως δεν απελευθερωσε και τα δρομολόγια. Οι μετακινήσεις στα νησιά γίνονται με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση με Νόμο.  Αυτό σημαίνει ότι οργανώνουμε το ταξίδι μας μέρες πριν , εξασφαλίζουμε εισιτήριο και ταξιδεύουμε. Μόνο για εξαιρετικά σοβαρό λόγο θα ρισκάρετε να βγάλετε εισιτήριο από τον γκισέ της εταιρίας είτε στην Κυλλήνη είτε στον Πόρο.

Από το σπίτι σας

1. Χρησιμοποιείστε την e ticketing εφαρμογή της Levante Ferries και αγοράστε από το κινητό σας το εισιτήριο οταν αποφασίσετε να ταξιδέψετε.

2. Κατεβάστε το ειδικό ερωτηματολόγιο για το ιστορικό σας σε σχέση με τον κορονοϊό είτε από το site της Levante Ferries ( ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ COVID 19), είτε από το site του Υπουργείου Ναυτιλίας ( ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ COVID 19 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ  ).   Τυπώστε το , απαντήστε στις ερωτήσεις , υπογράψτε το και βάλτε το στο προσωπικό σας τσαντάκι μαζί με την ταυτότητα. Θα το παραδώσετε στον υπεύθυνο προκειμένου να επιβιβαστείτε στο πλοίο.

Για όσους ξεκινάτε απο Κεφαλονιά το ταξίδι σας,  μπορείτε να απευθυνθείτε και στα πρακτορεία της εταιρίας αλλά και στον πράκτορά σας. Θα αγοράσετε έγκαιρα το εισιτήριό σας και επιπλέον θα σας δώσουν το ερωτηματολόγιο να το συμπληρώσετε στο σπίτι και να το παραδώσετε στο καράβι.

3. Τόσο την παραμονή αλλά και την ημέρα που θα ταξιδέψετε να πάρετε την θερμοκρασία σας με το θερμόμετρο που έχετε στο σπίτι σας. Για κανένα λόγο δεν θα ταξιδέψετε με πυρετό , βήχα και αν γενικά δεν αισθάνεστε καλά. Μια επιδείνωση της υγείας σας από την ταλαιπωρία του ταξιδιού και το στρες,  μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα.

4. Στο προσωπικό σας τσαντάκι βάλετε αποβραδίς :

  • Την ταυτότητα ή το διάβατήριό σας
  • Το συμπληρωμένο έντυπο / ερωτηματολόγιο με την υπογραφή σας.
  • Μάσκες μιας χρήσης (ή ότι μάσκες χρησιμοποιείτε), απολυμαντικό χεριών , χαρτομάντηλα , μαντηλάκια με αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης.

Πριν την επιβίβαση στο πλοίο

Ξεκινήστε με καλή διάθεση και υπομονή για το ταξίδι. Πολλά πράγματα θα είναι πρωτόγνωρα , πιθανόν να σας εκνευρίσουν και να αισθάνεστε ότι όλα σας φταίνε σας φταίνε . Ο κορονοϊός φταίει που έκανε άνω κάτω τη ζωή μας και κανένας άλλος, με αυτόν δίνουμε τη μάχη ενωμένοι. .

6

Εάν προετοιμαστείτε έγκαιρα και σωστά δεν θα ταλαιπωρηθείτε. Εάν λειτουργήσουμε με το συναίσθημα της συνυπευθυνότητας όλα θα πάνε καλά. Εάν όμως ο καθένας κάνει του κεφαλιού του τότε η απόλαυση της επιστροφής στο χωριό μας, μπορεί να γίνει κόλαση για εμάς τους ίδιους , τους συνεπιβάτες και το πλήρωμα.

Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι ο κορονοϊός έφερε δυο μεγάλες αλλαγές στα ακτοπλοϊκά μας ταξίδια : 1) προγραμματισμός με έγκαιρη αγορά του εισιτηρίου και άφιξη στο λιμάνι αναχώρησης μια ώρα νωρίτερα  και 2) και ο επιβάτης ειναι συνυπέυθυνος για τη δική του υγεία , των συνεπιβατών του και του πληρώματος. Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι πλέον αποκλειστική ευθύνη των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Στην ουρά στον γκισέ για το εισιτήριο θα έχει απόσταση 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλον. Γι’ αυτό αγοράστε το εισιτήριό σας από το κινητό σας , από το σπίτι σας.

  1. Πριν την επιβίβαση θα πρέπει να  δώσετε,  το ειδικό ερωτηματολόγιο με το «ιστορικό» σας σε σχέση με τον κορονοϊό.  Εάν για οποιοδήποτε λόγο αρνηθείτε να το κάνετε (πχ λόγω προσωπικών δεδομένων )  τότε το Λιμεναρχείο δεν θα σας επιτρέψει την επιβίβαση.

Εάν δεν έχετε έτοιμο το ερωτηματολόγιο από το σπίτι θα πρέπει να πάτε στον γκισέ της εταιρίας μια ώρα νωρίτερα να το συμπληρώσετε μαζί με τον αρμόδιο υπάλληλο. Αυτό σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση για όλους και εκνευρισμό.

2. Πριν την επιβίβαση θα θερμομετρηθείτε από τον αρμόδιο του πληρώματος. Εάν το θερμόμετρο δείξει πάνω από 38,3 δεν θα σας επιτραπεί για κανένα λόγο να ταξιδέψετε.

3. Για να μπείτε στο πλοίο θα πρέπει να φοράτε μάσκα .Εάν για οποιοδήποτε λόγο αρνείστε να φορέσετε μάσκα, το λιμεναρχείο δεν θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε.

 Στο καράβι…

Φορέστε τη μάσκα και επιβιβαστείτε!

Πολλά πράγματα θα δείτε ότι έχουν αλλάξει μέσα στο καράβι.  Όλα τα καράβια της Levante Ferries ανακαινίστηκαν και αναβαθμίστηκαν (διαβάστε εδω ), αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια η δική σας και του πληρώματος. Διαβάστε το έντυπο της εταιρίας με οδηγίες και συμβουλές που πρέπει να τηρήσετε στην διάρκεια του ταξιδιού. Θα το βρείτε σε πολλά σημεία του πλοίου.

Σε διάφορα σημεία υπάρχει αντισηπτικό για χρήση των επιβατών. Nα το χρησιμοποιείτε.

Μετά την τουαλέτα θα πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και θα κάνετε χρήση αντισηπτικού.

Με το αντισηπτικό μαντιλάκι σας,  είτε με γάντια,  να πιάνετε τα πόμολα της τουαλέτας.

Στο καράβι θα δείτε μέλος του πληρώματος να καθαρίζει συνέχεια τα τραπέζια και γενικά τις επιφάνειες. Μην αισθανθείτε προσβεβλημένοι που θα καθαρίζει το τραπέζι σας πολλές φορές.

Εάν είστε οικογένεια που ζείτε κάτω από την ίδια στέγη μπορείτε να καθίσετε μαζί.

Εάν σας αρέσει να κάθεστε στα «αεροπορικά καθίσματα» θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν «απαγορευτικά» σε κάποια από αυτά. Δεν είναι ότι θέλουν να σας χωρίσουν από τους φίλους σας , είναι για την δική σας ασφάλεια , των συνεπιβατών σας και του πληρώματος.

Στο σαλόνι του πλοίου τηρούνται οι αποστάσεις. Να το σεβαστείτε για την δική σας ασφάλεια , των συνεπιβατών σας και του πληρώματος.

Στα bar του πλοίου θα απολαμβάνετε το καφεδάκι σας σε χάρτινα «φλυτζάνια» , δεν είναι λόγος να γκρινιάζετε. Αυτό γίνεται για τη δική σας ασφάλεια.

Εάν στην διάρκεια του ταξιδιού αισθανθείτε άσχημα, ή νιώσετε ότι ανεβάσατε πυρετό ενημερώστε αμέσως τον αξιωματικό του πληρώματος.

 Εάν φταρνιστείτε κάντε το είτε στο μαντηλάκι σας είτε στο εσωτερικό του αγκώνα σας.

Μια που ο καιρός είναι υπέροχος προτιμήστε να καθίσετε στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου,  εκεί δεν χρειάζεστε μάσκα.

Όταν πιάσετε Πόρο και δείτε το νησί μας μετά από τόσο καιρό καραντίνας , χειροκροτείστε το πλήρωμα που φρόντισε  για την ασφάλεια και την  υγεία σας , θα τους δώσετε δύναμη γιατί το δικό τους έργο και οι συνθήκες εργασίες τους με όλα αυτά τα μέτρα είναι πολύ σκληρό και δύσκολο.  Ετσι μας εμψύχωσαν και αυτοί στην διάρκεια της καραντίνας:

Καλως ήρτατε στο νησί μας! Σας ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα τηρώντας σχολαστικά όλους τους κανόνες προστασίας της υγείας σας και των συντοπιτών σας.

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

ΥΓ Μια έκκληση που λάβαμε εκ μέρους επιβατών προς τους αγαπητούς οδηγούς και ιδιοκτήτες φορτηγών.  “Κατανοούμε ότι εργάζεστε και ταξιδεύετε κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να μπαινοβγαίνει μια νταλίκα τρεις και τέσσερες φορές στο φέρυ μποτ μεταφέροντας «επικαθήμενα» και καθυστερώντας απαράδεκτα την επιβίβαση των ΙΧ. Ας κατανοήσει ο ένας τις δυσκολίες του άλλου και ας συμπεριφερθούμε με συνυπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις