Το τεράστιο διαφανές πλεξιγκλάς της υποδοχής στο Hotel Tourist δεν μπορεί να κρύψει το χαμόγελο της Κωνσταντίνας Χαρίτου, ιδιοκτήτριας και οικοδέσποινας αυτού του εμβληματικού και ιστορικού ξενοδοχείου του Αργοστολίου.

Όπως δεν μπορεί να σβήσει και την ανησυχία στο βάθος του βλέμματός της καθώς παρακολουθεί τους ελάχιστους πελάτες της …

Ο τουρισμός είναι αυτήν την ώρα στο σημείο μηδέν.!!! Ο τουρισμός έχει γυρίσει πίσω στην δεκαετία του 1980 …..που στηριζόταν μόνο από τους Έλληνες. Τα ξενοδοχεία εκπέμπουν sos!!!!!  λέει η Κωνσταντίνα σαν απάντηση στις σκέψεις μας..

Θα απαιτηθούν άμεσα μέτρα που θα καταστήσουν εφικτή την επανεκκίνηση τους . τα ξενοδοχεία Και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν απόλυτη ανάγκη άμεσης στήριξης προκειμένου να κερδίσουν το μέλλον και να συνεχίσουν τη μεγάλη προσφορά τους στην ανάπτυξη την απασχόληση και στη συνοχή της κοινωνίας.

Αγωνία που εκφράστηκε και στις δυο τηλε – συζητήσεις του kefaloniapress για τον τουρισμό τόσο με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα (δες εδώ) όσο και με πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο και άλλους φορείς (δες εδώ) .

Πότε άνοιξε το Hotel Tourist Κωνσταντίνα??

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ

Ξεκινήσαμε την 1 Ιουνίου ως ξενοδοχείο πόλης με ελάχιστες κρατήσεις Ελλήνων που και αυτές προέρχονται από τους πελάτες μας που είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι με  προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια. Μιλώντας μαζί τους μου μεταφέρουν την εικόνα της αγοράς που μόνο απογοήτευση και ανησυχία προκαλεί.

 Οι ακυρώσεις των πελατών τουριστών από το εξωτερικό έχουν φτάσει στο κόκκινο Κάποιες ελάχιστε που έχουν μείνει για Ιούλιο και Αύγουστο δεν είναι εγγυημένες γιατί οι πελάτες μέχρι τελευταία στιγμή περιμένουν τι τελικά θα κάνουν ανάλογα την έξαρση του ιού.

Από Έλληνες τουρίστες   κάποιο σημάδι επανεμφάνισης??

  Σιγά σιγά εμφανίζεται ένα ενδιαφέρον από Έλληνες τουρίστες για Ιούλιο και Αύγουστο.

Πως διαμορφώνονται οι νέοι κανόνες φιλοξενίας Κωνσταντίνα, στις συνθήκες πλεξιγκλάς , μάσκας και απολύμανσης??

Στο ξενοδοχείο ευτυχώς πριν το κορονοϊό είχα προλάβει και είχα κάνει την καθιερωμένη ανακαίνιση του χειμώνα και έτσι όταν ανοίξαμε το μόνο που κάναμε ήταν να προσαρμοστούμε στους κανόνες των Υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Βάλαμε στην ρεσεψιόν πλεξιγκλάς , τα κλειδιά δίνονται απολυμασμένα σε οικολογικό σακουλάκι με την άφιξη και εμβαπτίζονται σε δυνατό αντισηπτικό με την αναχώρηση.

Η υποδοχή

Το διάσημο Κεφαλονίτικο πρωινό του Hotel Tourist πόσο έχει αλλάξει??

Το κεφαλλονίτικο πρωινό μας σερβίρεται κανονικά σε ποικιλία και ποιότητα σε μπουφέ αλλά με την μόνη διαφορά ότι έχουμε τοποθετήσει πλεξιγκλάς στον πάγκο και σερβίρουμε εμείς τους  πελάτες αφού καθίσουν στο τραπέζι. Βέβαια η σερβιτόρα είναι με μάσκα και γάντια.

Στην είσοδο του εστιατορίου υπάρχει η υπενθύμιση : “Kρατάτε τις αποστάσεις” ..

Πως αντιδρούν οι πελάτες με τις υποχρεώσεις των πρωτοκόλλων?? Με τις μάσκες, τα γάντια, τα πλεξιγκλάς??

Αντιδρούν αμήχανα … Χάνουν μέρος της απόλαυσης πχ να διαλέγουν και να βάζουν οι ίδιοι στο πιάτο τους τις λιχουδιές του μπουφέ, να σερβίρονται πολλές φορές , τώρα με τον σερβιτόρο διστάζουν..  Στις αμήχανες ματιές τους εγώ τους λέω….”Απλά σας καλομαθαίνουμε !!!!!” Δεν αναφέρω λέξη περί ιού πρωτοκόλλων, πανδημίας…

Δωμάτιο με απολύμανση και θέα

Στο ξενοδοχείο ευτυχώς πριν το κορονοϊό είχα προλάβει και είχα κάνει την καθιερωμένη ανακαίνιση του χειμώνα και έτσι όταν ανοίξαμε το μόνο που κάναμε ήταν να προσαρμοστούμε στους κανόνες των Υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η καθαριότητα στα δωμάτια γίνεται εξονυχιστικά  και σε κάθε αναχώρηση γίνεται  καθαρισμός με ατμό.

Αγαπημένες γωνιές , γωνιές με ιστορία…

Μπορεί σε κάθε απίθανη γωνιά του ξενοδοχείου να ξεπετάγεται ένα αντισηπτικό για τα χέρια, όμως το ξενοδοχείο διατηρεί στο ακέραιο την γοητεία του και υποστηρίζει την ιστορία του. Στους τοίχους των διαδρόμων και στα δωμάτια κρέμονται έργα τέχνης , πίνακες, φωτογραφίες, κεραμικά..  Πολλά από αυτά είναι δημιουργίες από τα χεράκια της Κωνσταντίνας !!

Λειτουργεί η «μυστική γωνιά» με την ιστορία του ξενοδοχείου και της οικογένειας Χαρίτου με τα εργαλεία και αντικείμενα εκείνης της εποχής ακόμα και μια τόμπολα περασμένων αιώνων..

Απασχολείτε όλο το προσωπικό σας όπως κάθε σεζόν?

 Η κίνηση και αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μηδενική. Δυστυχώς φέτος δεν έχω ανοίξει ΑΚΟΜΗ το εξωτερικό καφέ_ εστιατόριο για το κοινό εκτός ξενοδοχείου , με συνέπεια να έχω 5 εργαζόμενους χωρίς δουλειά και αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ.

Τι ελπίζετε Κωνσταντίνα για εφέτος?

Να είμαστε καλά στην Υγειά μας. Να μείνει το νησί μας καθαρό, να μην αρρωστήσει κανείς τουρίστας, κανείς δικός μας.. Περί πελατών, εισπράξεων και μεγεθών δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση.. Δεν υπάρχει φως.. Αλλά χαμογελάμε και καλομαθαίνουμε τους ελάχιστους πελάτες μας !

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις