(φωτο Ηλίας Μαμαλάκης -λάτρης της Κεφαλονιάς και Αλεξανδρος Κουρης, στο καινούριο Μπουκιά & Συχώριο Κουζίνα από τον Ηλία Μαμαλάκη στο Μαρούσι! )
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στον συμπατριώτη μας Αλέξανδρο Κουρή και στις προσπάθειές του να προωθήσει τη μπύρα “ΝΗΣΟΣ” που παρασκευάζει ο ίδιος στη Τήνο μαζί με την συντροφό του γνωστή δημοσιογράφο Μάγια Τσόκλη.
Παρακολουθήσαμε βήμα βήμα τις δράσεις προβολής της καθώς ο Αλέξανδρος προέρχεται απο τον χώρο της διαφήμισης και του marketing (ιδιαίτερα στο τουρισμό) και είχε μεγάλο ενδιαφέρον το “πείραμα”.
Ο Αλέξανδρος Κουρής ειναι Κεφαλλονιτης ,προ της μπύρας ερχόταν συχνά στο νησί μας, μετά τον κρατάνε μακριά η Μάγια, η Τήνος και τα ταξίδια του στο εξωτερικό.
Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε και αναδημοσιεύουμε ότι η μπύρα του Αλέξανδρου και της Μάγιας, κέρδισε ένα μεγάλο διαθνές βραβείο ως η 2η καλύτερη μπύρα στον κόσμο!!
Πολλά πολλά συγχαρητήρια Αλέξανδρε και Μάγια!!
Το δημοσιευμα που ακολουθεί είναι από το http://www.ascending.gr/
Η ομάδα της Τηνιακής μπύρας πήγε για την εμπειρία και έφυγε με το αργυρό μετάλλιο!
42 χώρες, όλες οι ήπειροι, 1613 μπύρες, τυφλή γευσιγνωσία από 105 ειδικούς κριτές: «European Beer Star», ο Διαγωνισμός των Διαγωνισμών στη καρδιά της Βαυαρίας, αναδεικνύει για πρώτη φορά μία Ελληνική μπύρα, τη «Νήσος» Pilsner, στο βάθρο των νικητών.
Ο διαγωνισμός ” European Beer Star ” ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και τα βραβεία του θεωρούνται διεθνώς τα πιο σημαντικά και τιμητικά στο χώρο της παγκόσμιας ζυθοποιίας. Να τονίσουμε ότι είναι ένας από τους δύο διαγωνισμούς (ο άλλος είναι το World Beer Cup) που υποστηρίζεται επίσημα από την EBCU (European Beer Consumers Union) για την αντικειμενικότητα της διεξαγωγής του.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική μπύρα δεν είχε διακριθεί σε κάποιον από τους παραπάνω δύο διαγωνισμούς.
Φέτος, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο είναι μεταξύ των νικητών. Στη «Νήσος Pilsner» απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της Bohemian Style Pilsner.
Ο ανταγωνισμός για την μπύρα «Νήσος» ήταν εντυπωσιακός: συνολικά, συμμετείχαν 1.613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους. Οι μπύρες αξιολογούνται από μία 105-μελή κριτική επιτροπή –η πιο πολυπληθής από κάθε άλλο διαγωνισμό- αποτελούμενη από ζυθοποιούς, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου από 25 χώρες. Η αξιολόγιση γίνεται με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, δηλαδή οι κριτές δεν βλέπουν τις ετικέτες από τις μπύρες που δοκιμάζουν. Οι μπύρες αξιολογούνται με βάση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά και τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν.
«Όλη η ομάδα της “Νήσος” είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό “European Beer Star” για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε. Ιστορικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό διακρίνονται μπύρες από την Τσεχία και τις ΗΠΑ. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό» είπε ο ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη. «Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η “Νήσος” προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία. Το αφιερώνουμε σε όλους τους φίλους μας που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα.»