Ο καιρός για τις επόμενες ημέρες….έρχεται νέο κύμα ζέστης

922

 

Αναλύοντας και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η νέα εβδομάδα με τον υδράργυρο να σημειώνει σταδιακή άνοδο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες ως προς τις μέγιστες τιμές να αγγίξει τους 37-39 βαθμούς Κελσίου υπενθυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι.

Οι άνεμοι θα εναλλάσσονται από βορειοδυτικές σε βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους γύρω στα 3-5 μποφόρ.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην τελευταία μας ενημέρωση τουλάχιστον έως και το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου φαίνεται να έχουμε ένα σταθερό σκηνικό του καιρού όσον αφορά τα δυτικά και παράκτια τμήματα της χώρας μας με υψηλές κατά περιόδους θερμοκρασίες.

Αιτία αυτής της καιρικής εξέλιξης είναι η εισβολή πιο θερμών αερίων μαζών από τα βόρεια της Αφρικής οι οποίες φαίνεται να παραμένουν για αρκετό καιρό επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης.

Αντίθετα στο Αιγαίο και στα παράκτια τμήματα γύρω απ’αυτό λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που θα αγγίζουν τα 8-9 μποφόρ τοπικά και λίγο περισσότερο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πιο χαμηλά επίπεδα με πιθανότητα για κάποια φαινόμενα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις