Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο στην Κεφαλονιά……..???

1387

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κύλησε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τον Μ/Σ Φαρακλάτων να καταγράφει ως μέγιστη τιμή 38 βαθμούς Κελσίου ωστόσο η αίσθηση της ζέστης λόγω και των υψηλών ποσοστών υγρασίας κυμάνθηκε γύρω στους 40-41 βαθμούς αντίστοιχα.

Όπως και σας έχουμε ενημερώσει το Σαββατοκύριακο με την σταδιακή ενίσχυση του βορειοδυτικού ρεύματος το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 7-8 μποφόρ το κύμα αυτό της παρατεταμένης ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί και θα αισθανθούμε επιτέλους κάποια δροσιά.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία με καλύτερες καιρικές συνθήκες από άποψη θερμοκρασίας θα κυλήσει η επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο ως προς τις μέγιστες τιμές να κυμαίνεται γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου ενώ και οι ελάχιστες θα βρίσκονται πιο χαμηλά σε σχέση με το τελευταίο δεκαήμερο.

Οι άνεμοι θα εναλλάσσονται από βορειοανατολικές σε βορειοδυτικές διευθύνσεις(μεσημεριανές-απογευματινές ώρες) με την ένταση τους γύρω στα 3-5 μποφόρ.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάπου μέσα στο διάστημα από 18-21 Αυγούστου υπάρχει πιθανότητα για αλλαγή του καιρικού σκηνικού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μία σίγουρη εικόνα για την εξέλιξη αυτή.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.