Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία και όπως είχαμε αναφέρει στην τελευταία μας ενημέρωση από τη Δευτέρα-Παραμονή Πρωτοχρονιάς-αναμένουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές ενώ στην περιοχή του Αίνου λόγω της πτώσης που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις.

Προς το τέλος της ημέρας και έως τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς υπάρχει πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη χιονόπτωση ή ελαφρύ πασπάλισμα και σε άλλα ορεινά τμήματα του νησιού μας όπως π.χ στην περιοχή της Φάλαρης ή στο Καλόν Όρος.

Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα κυμανθεί στα παραθαλάσσια τμήματα γύρω στους 10-11 βαθμούς Κελσίου ενώ σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές ακόμα χαμηλότερα.

Οι άνεμοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς οι οποία σταδιακά θα ενισχυθούν και την Τρίτη θα αγγίξουν τα 7-9 μποφόρ.

Θα είναι αρκετά παγεροί με συνέπεια η αίσθηση του κρύου να είναι ακόμα πιο έντονη.

Τέλος από την Πέμπτη και μετά υπάρχει μία τάση για εισβολή πολύ ψυχρών αερίων μαζών στη χώρα μας οι οποίες θα ρίξουν ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία….με τα χιόνια να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί τάση και όχι πρόβλεψη καθώς απομένουν ακόμα αρκετές ημέρες ώστε να έχουμε μια πιο σίγουρη εικόνα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις