Μία ακόμα επιτυχημένη πρόβλεψη για τον Μ/Σ Φαρακλάτων καθώς από ημέρες πριν μας είχε ενημερώσει για το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με αρκετές βροχές ενώ είχαμε και πυκνές χιονοπτώσεις στον Αίνο ενώ οι συνθήκες επέτρεψαν και ένα πασπάλισμα στην περιοχή της Φάλαρης.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του σταθμού η συνολική βροχόπτωση από το πρωί της Δευτέρας έως και σήμερα το πρωί ανήλθε στα 47.8 mm που αντιστοιχούν σε 47.8 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Η θερμοκρασία υποχώρησε σημαντικά με τον Μ/Σ Φαρακλάτων να καταγράφει ελάχιστη τιμή 4.7 Βαθμούς Κελσίου που είναι μέχρι στιγμής και η χαμηλότερη του φετινού χειμώνα.

Οι άνεμοι σταδιακά ενισχύθηκαν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με μέγιστη ριπή τη Δευτέρα στα 59.5 Km/h(7 μποφόρ) ενώ σήμερα έχουν αγγίξει και τα 8 μποφόρ(69.2 Km/h).

Ο καιρός από πλευράς φαινομένων ήδη παρουσιάζει σημαντική βελτίωση ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας θα είναι οι ενισχυμένοι παγεροί άνεμοι.

Η Τετάρτη θα κυλήσει με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες με κάποια συννεφιά να πυκνώνει ολοένα και περισσότερο και προς τις βραδινές ώρες με τα έως τώρα δεδομένα θα αρχίσει να δίνει κάποια φαινόμενα προμηνύοντας την νέα και πιο έντονη αλλαγή του καιρού.

Από την Πέμπτη και όπως είχαμε αναφέρει και στην προηγούμενη ενημέρωση μας πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλουν στη χώρα μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο με τους ανέμους να ενισχύονται σημαντικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Όσον αφορά το νησί μας έως και την Παρασκευή πιθανόν και το Σάββατο και με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένουμε βροχές , καταιγίδες και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά τμήματα αλλά σταδιακά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πέμπτη από τα 400-500 μέτρα και επάνω 

Παρασκευή από τα 200-300 μέτρα και επάνω

Τα παραπάνω υψόμετρα είναι με βάση την έως τώρα κατάσταση.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά και φαίνεται ότι για αρκετές ημέρες θα βρισκόμαστε σε μονοψήφιες τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προβλέπονται χιονοπτώσεις και σε ορεινές περιοχές της Ιθάκης.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση………….

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα, καλές γιορτές και Σωτήριο Νέο Έτος 2019, σε όλους,
    κρατώντας σαν φυλαχτό και δώρο εκλεκτού αποστάγματος μέσα στην καρδιά, την πεποίθηση ότι σε έναν κόσμο πόνου, παρακμής, διάβρωσης, σήψης, οδύνης και θανάτου, οφείλουμε να σταθούμε καλά, στρατιώτες, αντιστεκόμενοι, με ψυχή, σώμα και πνεύμα, σε ό,τι μας φθείρει και μας αλλοτριώνει, αγωνιζόμενοι με Χριστό και Ελλάδα, προς ενίσχυση κάθε πνευματικής πράξης θάρρους και ηρωισμού, που ποτέ δεν πάει χαμένη. Και αν ποτέ λυγίσεις να αντέξεις με πίστη και να μη σπάσεις. Μετά θα χαλυβδώσεις και αύρα αγγέλου θα σε ακολουθεί. Την πίστη τίποτε δεν την νικά.
    Καλή λευτεριά σε όλους και στο Έθνος μας!
    Χρόνια καλλίτερα κι ευλογημένα!
    Φως ευλογημένο να μας φωτίζει στον δύσκολο, ανηφορικό , αλλά σωτήριο δρόμο μας.
    Ελλάδα μου σε αγαπώ

Comments are closed.