ΔΕΥΤΕΡΑ 7/1/2019 08:33:25

Υπάρχει μια διαφοροποίηση στα προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  σήμερα μεταξύ μεσημεριανών και απογευματινών ωρών σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από  250-350 μέτρα και επάνω όπου θα έχουμε χιονόνερο ή νιφαδόπτωση και χιονόπτωση τα φαινόμενα θα έχουν ασθενή έως μέτρια ένταση.

Θα πρέπει να τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι θα είναι πρόσκαιρα καθώς από το βράδυ και μετά και κατά τη διάρκεια της Τρίτης δεν θα εκδηλωθούν άλλα φαινόμενα με το κρύο να είναι τσουχτερό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/1/2019 19:02:35

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και όπως είχαμε αναφέρει στην τελευταία μας ενημέρωση από τη Δευτέρα πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα μας επηρεάσουν και πάλι με συνέπεια έως την Τρίτη να επικρατήσουν στο νησί μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι μέγιστες τιμές στα παραθαλάσσια τμήματα θα κυμανθούν γύρω στους 7-8 βαθμούς Κελσίου ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα είναι πολύ χαμηλότερα.

Από πλευράς φαινομένων τη Δευτέρα αναμένεται κατά περιόδους κάποια ψιχάλα ή ασθενής βροχή στα παραθαλάσσια τμήματα και γύρω από αυτά ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα και σταδιακά από τα 250-350 μέτρα και επάνω θα εκδηλώνεται ασθενής χιονόνερο ή  νιφαδόπτωση και σε πολύ μεγαλύτερα υψόμετρα ασθενής χιονόπτωση.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί γύρω στα 4-6 μποφόρ και θα είναι αρκετά παγεροί με συνέπεια η αίσθηση του κρύου να είναι πιο έντονο ενώ η  Τρίτη θα κυλήσει με καλό καιρό και τσουχτερό κρύο.

Από την Τετάρτη οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα αγγίξουν τα 7-9 μποφόρ μεταφέροντας πιο θερμές αέριες μάζες με συνέπεια η θερμοκρασία να ανέβει σημαντικά 14-15 βαθμούς στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ ένα νέο χαμηλό σύστημα θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟ…!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις