Βροχές , μπόρες , χιονοχάλαζο αλλά και χιόνια εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο νησί μας με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα έχει ως εξής:

-Την Παρασκευή και έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα ενισχυθούν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 6-8 μποφόρ με εξασθένιση τους προς τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τις μέγιστες τιμές γύρω στους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

-Την Κυριακή ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει και πάλι μια νέα αλλαγή και προς το μεσημέρι και μετά αναμένουμε  βροχές πιθανόν και καταιγίδες.

Μέσα στην ημέρα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 7-9 μποφόρ δημιουργώντας πιθανόν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με εξασθένιση τους προς το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση.

-Φαίνεται ότι και οι δύο πρώτες ημέρες του μήνα θα κυλήσουν με βροχές κατά διαστήματα.

-Τέλος με βάση τα έως τώρα δεδομένα από την Τετάρτη και μετά αναμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και έως και το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια , ασθενείς άνεμοι και αν επαληθευτούν τα στοιχεία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως “μίνι” αλκυονίδες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις