Όπως αποτυπώνεται και στην τελευταία εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου ένα νέο σύστημα πλησιάζει σταδιακά προς την περιοχή μας με συνέπεια πιθανόν από αργά το βράδυ της Κυριακής αλλά κυρίως μέσα στη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένουμε κατά περιόδους βροχές , μπόρες και ενδεχομένως καταιγίδες.

Οι άνεμοι ήδη έχουν στραφεί από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και αναμένεται έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας να φτάσουν τα 7-9 μποφόρ και τοπικά πιθανόν να υπάρχουν ριπές των 10 μποφόρ ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και μέχρι το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει αρκετά.

Μέσα στην Τρίτη οι άνεμοι και πάλι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 7-8 μποφόρ από νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Την Τετάρτη θα υπάρχει κάποια βελτίωση ωστόσο από την Πέμπτη διαφαίνονται και πάλι βροχές.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση και έως τα τέλη της εβδομάδας οι μέγιστες τιμές θα είναι γύρω στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

-Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Κυριακή διαφαίνεται μια εισβολή πολύ ψυχρών αερίων μαζών στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας και αν επαληθευτούν τα δεδομένα αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες πιθανόν να συνδυαστούν και με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τα παραπάνω αποτελούν απλώς μία τάση καθώς ακριβής εικόνα θα υπάρχει γύρω στις 12-13 του μήνα για το κατά πόσο νοτιότερα θα κατέβει η ψυχρή εισβολή.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις