Mε  αφορμή το χθεσινό δημοσιεύμα και τις εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Σάμης, (δες εδω)  το οποίο είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης  κάναμε μια μικρή έρευνα στην Διαύγεια για να δούμε τις  ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ  αναθέσεις έργων  .

Για το λιμάνι της Σάμης το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς με την υπογραφή του προέδρου του κ. Μοσχονά έχει κάνει ΔΥΟ απευθείας αναθέσεις έργων συνολικού κόστους 9.040 ευρώ.

Οι απευθείας αναθέσεις έγιναν ως εξής:

  1. Στις 9/3/2018 ο κ. Μοσχονάς κάνει απευθείας ανάθεση για εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι της Σάμης στον ………… για ποσό 4.340 ευρώ με εκτέλεση μέχρι 16/3/2018. (ΑΔΑ: Ω0ΡΗΟΡΗ0-60Γ)

Οι εργασίες περιελάμβαναν:

α. Μπετό  στην ράμπα στο λιμάνι της Σάμης με σίδερα και πλέγματα με ρητίνες

β. Τοποθέτηση κάγκελων με επικόλληση λαμαρινών με ηλεκτροσυγκόλληση

γ.Βάψιμο κάγκελων

            Η πληρωμή του εργολάβου έγινε στις  16/3/2018 την ίδια μέρα λήξης της εκτέλεσης ( ΑΔΑ: ΨΒΣ0ΟΡΗ0-ΘΚΑ).  Που σημαίνει ότι κάποιοι υπάλληλοι πήγαν στο έργο έλεγξαν ότι τηρήθηκε από τον εργολάβο η σύμβαση, βεβαίωσαν ότι έγιναν τα προβλεπόμενα έργα και δόθηκε εντολή για την ταχύτατη πληρωμή του.

Να σημειώσουμε ότι ο ανάδοχος του έργου δεν φαίνεται να είναι Κεφαλονίτης και είναι απορίας άξιο που τον ανακάλυψε ο κ. πρόεδρος και του έδωσε τη δουλειά . Αλλά δεν έχει σημασία, μπορεί σε κάποιο από τα ταξίδια του για δουλειές να έψαξε για φθηνούς εργολάβους εκτός Κεφαλονιάς.

Αυτή όμως είναι η εικόνα του λιμανιού της Σάμης ΠΡΙΝ τις εργασίας και ΜΕΤΑ τη παράδοση και εξόφληση των εργασιών (στις φωτογραφίες φαίνονται οι ημερομηνίες)

Και προχωράμε στην δεύτερη αλλά εξίσου δαπανηρή ανάθεση για το λιμάνι της Σάμης

  1. Στις 15/3/2018 ο κ. Μοσχονάς με απευθείας ανάθεση κατά την προσφιλή του τακτική,     αναθέτει εργασίες συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων Σάμης μετά υλικών, αντί του ποσού των 4,700 ευρώ με εκτέλεση μέχρι 31-3-2018.

Η ανάθεση περιλαμβάνει :

α.   Πίντες μικρές ξύσιμο και βάψιμο

β.   Πίντες μεγάλες ξύσιμο και βάψιμο

γ.   Κολώνες φωτισμού ξύσιμο και βάψιμο

δ.   Φρεάτια ξύσιμο και βάψιμο

ε.   Σκουπιδοτενεκέδες ξύσιμο και βάψιμο

στ. Παγκάκια αντικατάσταση ξύλου οπου απαιτείται ξύσιμο και βάψιμο

ζ.   Υλικά συντήρησης

Ο ανάδοχος του έργου πληρώθηκε στις 2 Μαίου 2018 με καθυστέρηση σε σχέση με τις προηγούμενες πληρωμές,   και τούτο λόγω της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ  από τοπικά ΜΜΕ και από τις καταγγελίες κατοίκων στον Δήμαρχο.

Στις φωτογραφίες  που ακολουθούν θα δείτε σε διάφορες ημερομηνίες την κατάσταση στο λιμάνι μετά την ανάθεση και μάλιστα ‘οπως ακριβώς είναι ΣΗΜΕΡΑ ,  ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ :

  1. Σε αυτήν την κατάσταση βρισκόταν το Λιμάνι της Σάμης το Πάσχα, λιμάνι εισόδου στο νησί και υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες, εικόνα πέρα ως πέρα απαράδεκτη και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε πολύ περισσότερο του κ. Μοσχονά.
  2. Εργασίες που αναφέρονται στην τεχνική έκθεση .Εργασίες που έγιναν  κατέληξαν σε κακοτεχνίες.
  3. Υπάρχουν καταγγελίες ότι πλείστες των εργασιών έγιναν από υπάλληλο του Δήμου ενώ ο ανάδοχος ή υπάλληλος του δεν φαίνεται να πέρασαν καν από το έργο.
  4. Τα παγκάκια από το Λιμεναρχείο μέχρι το Λουτρό σήμερα που γράφο-νται αυτές οι γραμμές χάθηκαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες , πριν μερικές μέρες, τα παγκάκια μεταφέρθηκαν από εργάτες  του Δήμου στην πλάζ . Στην περιοχή του Λουτρού  το Λιμενικό Ταμείο θα βάλει άλλα. Αντί δηλαδή να τα βάψει και να τα επισκευάσει όπως οριζόταν στην μελέτη, τα έβγαλε και τα χάρισε. Ποιος το αποφάσισε αυτό??

  1. Θα υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι ο κ. Μοσχονάς είχε δαπανήσει άλλες 4.340 ευρώ (ΑΔΑ: ΩΟΥ4ΟΡΗ0-ΡΨΙ) για διαγράμμιση πιάτσας ταξί, βάψιμο πιντών, βάψιμο κίτρινων γραμμών του λιμανιού, αποκατάσταση πορτονιού, αποκατάσταση κάγκελου περίφραξης, προστατευτικά κάγκελα σκάλας 2τμχ, αλλαγή βανών ντουζ παραλίας Σάμης και βάψιμο-επισκευή- συντήρηση των παγκακιών του λιμενικού χώρου και της παραλίας

Η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Σάμης έχει θορυβήσει τους κατοίκους οι οποίοι και έθεσαν το πρόβλημα στον ίδιο το δήμαρχο κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του εκεί. Οι διαβεβαιώσεις όμως που δόθηκαν στους κατοίκους από το δήμαρχο ήταν ότι όλα είναι εντάξει.  Εμβρόντητοι οι κάτοικοι προσπαθούν να κατανοήσουν τι σημαίνει το «εντάξει» όταν το λιμάνι τους είναι σε αυτή την κατάσταση μετά μάλιστα απο δυο εργολαβίες κόστους 9.040 ευρώ.

Το πορτόνι του Λιμεναρχείου είναι ακόμα τρύπιο ενώ στα χαρτιά έχει αντικατασταθεί, τα παγκάκια είναι κομματιασμένα ενώ στα χαρτιά έχουν επισκευαστεί, οι πίντες και τα φρεάτια είναι μέσα στη σκουριά ενώ έχουν πληρωθεί οι εργασίες για τον καθαρισμό τους.

Και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Ποια υπηρεσία, ποιοι υπάλληλοι υπέγραψαν ότι έγιναν τα έργα σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες και τις συμβάσεις και έδωσαν την εντολή για εξόφληση των εργολάβων? Ποιοι και ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά;

Ο Ανθρωπος του Λιμανιού

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Για τα δεκάδες προβλήματα στο λιμάνι της Σάμης που κατ’επανάληψη έχουν καταγγελθεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου ? ( δες εδώ κι εδώ κι εδώ) […]

Comments are closed.