Μέρα μεσημέρι στις ..εσχατιές της Κρανιάς σε περιφραγμένο ιδιωτικό οικόπεδο καίγανε λάστιχα.  Ο μαύρος καπνός με την αποπνιχτική μυρωδιά πολύ γρήγορα έφθασε στο Αργοστόλι. Για δεύτερη φορά σε λίγο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της πόλης εισπνεύσανε τοξικούς καπνούς.. Επιτρέπονται λέει οι φωτιές αυτή την εποχή.   Δηλαδή πως επιτρέπονται? Μπορεί να καίει ο καθένας όσους τόνους ξύλα θέλει και όσα λάστιχα δεν ξέρει τι να τα κάνει , ανεξάρτητα από τις συνέπειες στη δημόσια υγεία? Είναι νόμοι αυτοί?? Ποιός είναι υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία στο Αργοστόλι? Δεν διαβάζει, δεν βλέπει (η φωτο ειναι απο τον καπνό που εισπνεύσαμε) , δεν τσούζουν τα δικά του μάτια, δεν πνίγεται απο την κάπνα??

Αγγελική Π.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Από την 31 Οκτωβρίου 2019 έχει λήξει η αντιπυρική περίοδος 2019. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι οι καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων αλλά και αποριμμάτων στην ύπαιθρο εξελίσσονται σε φαινόμενα που προκαλούν το κοινό αίσθημα και παραβαίνουν τους υφιστάμενους νόμους.
    Η ελεγχόμενη καύση, ύποκειται σε κανόνες και κανονισμούς και απαιτεί άδεια απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
    Ειδικότερα: Απαγορεύεται η καύση στην ύπαιθρο (ανοιχτές εστίες) πλαστικών ή ελαστικών
    υλικών και οποιονδήποτε άλλων στερεών υλικών που είναι σε θέση να προκαλέσουν
    ρύπανση του περιβάλλοντος (Υ.Α. οικ.11535 Αρθ.3 Αρ.Φύλλου 329 ΦΕΚ Β’6-5- 1993).
    Η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών πρέπει να είναι σύμφωνη με τους Κώδικες Ορθής
    Γεωργικής Πρακτικής, να ζητείται άδεια όποτε απαιτείται, να γίνεται σε ημέρες που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν , να είναι σε απόσταση από ευαίσθητες οικολογικά περιοχές (δάση κ.α.) και ο χώρος καύσης να μην είναι κοντά σε υποδομές που ευνοούν την επέκτασή της.
    Επίσης πρέπει να εποπτεύεται και να ελέγχεται ο χώρος από τουλάχιστον δύο ανθρώπους καθ’ όλη τη διάρκεια της καύσης, να υπάρχουν 200 λίτρα νερού και φτυάρια. Μετά το
    τέλος της καύσης πρέπει να γίνεται πλήρης κατάσβεση της εστίας και να σκεπάζεται η στάχτη με χώμα. (Αποφ.125347/568 Αρ.Φύλλου 142 ΦΕΚ Β’ 29-1-2004).

Comments are closed.