ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ :   Το μικρό λιβάδι τ’ Αργοστολιού

935

Λαϊκές κατοικίες : το αποπαίδι τα’ Αργοστολιού, το γκέτο , η γειτονιά που δεν θα θέλαμε να υπήρχε.. Τι άλλο να πει κανείς για την περιοχή που γνωρίζει την απαξίωση και την εγκατάλειψη.. Ακόμα και στα βασικά.  Μόνο  μετά από καταγγελίες, δημοσιεύσεις και πιέσεις από τον αείμνηστο Μάκη Καούκη καθαριζόταν η περιοχή από τα χορτάρια, αλλάζανε οι λάμπες , φτιάχνονταν τα παγκάκια.  Από το μανίκι έπαιρνε τον Ματιάτο ο Μάκης , για να τον πάει στην γειτονιά του .

Μάκης Καούκης

Ο Μάκης ο Καούκης  , ο φύλακας της περιοχής , ο άνθρωπος που αγωνιζόταν  να ορθοποδήσει η γειτονιά δεν υπάρχει μαζί μας εδω και ένα χρόνο περίπου.

Έμεινε η γειτονιά μονάχη..  Τα χορτάρια την έχουνε μετατρέψει σε λιβάδι , δεν βαριέστε καλή και η πρασινάδα.. Βγαίνουνε από την καραντίνα οι κάτοικοι και πάνε και μαδάνε μαργαρίτες για να περνάει η ώρα τσου.. Τι άλλο να κάμουνε..

Δεν είναι και μικρό πράμα να έχεις ένα λιβαδότοπο στο έμπα τ’ Αργοστολιού!  Σε λίγο θα βγουνε και οι παπαρούνες, θα ξυπνήσουνε και τα φίδια!  Ω! Χάρμα θα είναι η γειτονιά!  Τα βλέπει και ο Μάκης από ψηλά και θα γελάει.. Σόι πάει το βασίλειο Μάκη!

Ω! συμπαθάτε! Αλησμόνησα ! Δεν μας αφήνει ο κοροναιός να κάμουμε δουλιές. Αυτό είναι!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις