Tούτη την κρίσιμη  ώρα, από άκρη σ΄άκρη στην χώρα μας γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών με τον όποιο δυνατό τρόπο.

Εικόνες όμως σαν και αυτές που υπάρχουν στο Ληξούρι και μάλιστα στην παραλία του, που όποιος το επισκεφτεί κάνει τον περίπατό του, και κάθεται στα πεζούλια το βραδάκι, μας αφήνουν κυριολεκτικά άφωνους.

Για το περίφημο έργο στο πόρτο επί προεδρίας Αλέξη Μοσχονά (Αύγουστος 2019) είχαμε γράψει και είχαμε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της κατασκευής του. Τι κατασκευή δηλαδή. Σανίδες κολλημένες με …αφρό .

Με το ποσό των 23.000 ευρώ περίπου ο κ. Μοσχονάς έφτιασε στο πόρτο ένα σημείο  για να κάνει ο κόσμος τις βουτιές του. Έφτιαξε με σανίδες την … αποβάθρα και επισκεύασε κάγκελα κουπαστές στο Πόρτο μέτρα 14 και κουπαστή πομπέ 50γαλβανιζέ και 40χ40 γαλβανιζέ για ποδιά” .

Στο έργο περιλαμβάνονταν και δυο αποδυτήρια , πλερωθήκανε αλλά ακόμα τα ψάχνουν οι Ληξουριώτες. Ο ευρών αμειφθήσεται με μια δερμάτινη τσάντα για τα ταξίδια του!

Τέλος πάντων..

Ηρθε ο χειμώνας του 2019 και με το πρώτο βοριαδάκι και δεν έμεινε τίποτε από το έργο . Η μάλλον έμεινε αυτά που βλέπετε παρακάτω στις φωτογραφίες . Το σημείο έχει μετατραπεί σε παγίδα για τον περιπατητή.

 Τα ερωτήματα πολλά προς κάθε κατεύθυνση:

  • Ποια υπηρεσία είχε συντάξει τη μελέτη του έργου? Με ποιες γνώσεις ??
  • Ποια υπηρεσία παρέλαβε το έργο και εγγυήθηκε ότι είναι ασφαλές?
  • Γιατί καμία αρμόδια αρχή δεν παρεμβαίνει τώρα που το έργο είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα ανύποπτων περαστικών?

Τέλος πάντων…

Την κατάσταση αυτού του έργου έθεσε προχθές  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου η παράταξη του Βασίλη Ρουχωτά ,  αφού Λιμενικού Ταμείο και Δήμος Ληξουρίου δεν έχουν δει τίποτε, δεν ξέρουν τίποτε..

Τα ξύλα είναι στον αέρα, τα κάγκελα έχουν φύγει και κείτονται πεταμένα, σκουριασμένα, τα καρφιά πετάγονται .. Όλοι το βλέπουν.

 Ολοι εκτός του δημάρχου Ληξουρίου φαίνεται , ο οποίος αντί άλλης απαντήσεως ή προτάσεως για να λυθεί το θέμα και να καθαρίσει ο τόπος , επιτέθηκε λεκτικά στον επικεφαλή της αντιπολίτευση Βασίλη Ρουχωτά χαρακτηρίζοντάς τον «είσαι ένα τίποτα»!!!

Επακολούθησε πανδαιμόνιο αντιδράσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης .

Ωραίος ο κ. Κατσιβέλης!  Επίθεση σε όποιον σηκώνει το κεφάλι?? Σε όποιον κάνει κριτική στους…προηγούμενους ?? (τυχαίνει να ήταν αντιδήμαρχος Ληξουρίου)..

Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα στο πόρτο??!!  Οι κολόνες φωτισμού είναι σε απερίγραπτη κατάσταση. Θυμηθείτε ότι οι κολόνες αυτές βάφτηκαν εν μια νυκτί  πάνω από τις σκουριές και αφού το kefaloniapress κατάγγειλε ότι πληρώθηκε το ποσόν 4.700 ευρώ χωρίς να γίνει το έργο στις 11/5/2018.

 Οι φωτογραφίες απο το πόρτο Ληξουρίου είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που έχει περιέλθει το «εργο» των 30.000 ευρώ περίπου.

Η βιτρίνα του Ληξουρίου , το αγαπημένο σημείο για να κάνουνε το σουλάτσο τους Ληξουριώτες και επισκέπτες είναι σε απερίγραπτα επικίνδυνη κατάσταση.

Επιπλέον των άνω έχουμε και τις λακκούβες, που μέσα στο σκοτάδι γίνονται παγίδα για τους περιπατητές . Εγκρίθηκαν 15.890 ευρώ για να κλείσουν . Έχουμε μια περιέργεια που θα πάνε τόσα κυβικά τσιμέντο…

Τέλος πάντων..

Μπορεί όλα αυτά να είναι ευθύνη του Λιμενικού ταμείου, εξίσου όμως υπεύθυνη είναι και η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου που ανέχεται μια τέτοια κατάσταση.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει εισπράξεις από το πόρτο : τέλη από τα φέρι μποτ, τέλη από τα τραπεζοκαθίσματα, τέλη από τα σκάφη.. Που πάνε αυτά τα χρήματα?? Πως αξιοποιούνται ? Πως διαχειρίζονται? Εχει ποτέ συζητήσει ο δήμαρχος Ληξουρίου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου (Κατσιβέλης και Μιχαλάτος αντίστοιχα) για την αξιοποίηση των εσόδων από το Ληξούρι?

Όχι, από όσο ξέρουμε! Καλά τα ταξίδια και οι φωτογραφίες κ. δήμαρχε στα Υπουργικά γραφεία των Αθηνών, αλλά ένα ταξίδι ισα με τ’ Αργοστόλι δεν μπορείς να κάνεις να βάλεις τα θέματα του Λιμενικού Ταμείου σε μια σειρά? Πόσα μίλια απόσταση είναι? ‘Η έχεις ορκιστεί να μη πατείς στ’ Αργοστόλι?

Ο Πορτο-θούρης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις