ΘΗΝΙΑ : Επτά μέρες περιμένει το μηχάνημα του Δήμου για να καθαρίσει τα υλικά

1235

Ονομάζομαι Ελευθερία Βαλλιανάτου και έχω σπίτι στον οικισμό Ρίζα Θηνιάς του δήμου Αργοστολίου, το οποίο με τον κυκλώνα   αποτέλεσε αυτό που λέμε, παράπλευρη απώλεια.

Συγκεκριμένα, πάνω από το σπίτι μου έπαθαν μεγάλη ζημιά συγγενείς μου, των οποίων η αυλή  παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατέληξε στον  πίσω περιβάλλοντα χώρο του δικού μου σπιτιού, θάβοντας το μέχρι τα παράθυρα. Λάσπες και νερό όπως καταλαβαίνετε μπήκαν και στο σπίτι, τα οποία καθαρίστηκαν ευτυχώς με την βοήθεια φίλων.

Ο όγκος των υλικών είναι τέτοιος που είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί χειρωνακτικά για αυτό  από την πρώτη ημέρα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας και τους ζητήθηκε να απομακρύνουν με ένα μηχάνημα τα μπάζα πριν πιάσει άλλη νεροποντή και μπουν πάλι  όλα μέσα στο σπίτι.

Έκτοτε έχουν περάσει 7 ημέρες και δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια από τον δήμο που είναι υπεύθυνος ενώ  το επόμενο τριήμερο αναμένονται ξανά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νησί μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι  οι καταστροφές στο νησί μας είναι εκτεταμένες  και υπάρχει προτεραιότητα σε περιοχές που επλήγησαν άσχημα αλλά θεωρώ ότι από την στιγμή που ειδικά μηχανήματα βρίσκονται στη Θηνιά και έχουν ήδη καθαρίσει παρακείμενα σπίτια ή περνούν καθημερινά από την Θηνιά για άλλους προορισμούς, είναι κρίμα ένα σπίτι που γλύτωσε τα χειρότερα από την μανία του κυκλώνα να πάθει μεγαλύτερες και μη αναστρέψιμες ζημιές λόγω της ανθρώπινης αμέλειας και ολιγωρίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις