Ξέχασαν ένα ολόκληρο χωριό εκεί στην Περιφέρεια

945

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εκεί στην Περιφέρεια αντικατέστησαν οδική πινακίδα στην Θηνιά αλλά…ξέχασαν ένα χωριό, τα Πετρικάτα. Και να πεις ότι έχει πολλά χωριά η κοινότητα, τέσσερα ολά κι όλα, Κοντογουράτα, Ρίζα, Καρδακάτα και Πετρικάτα κι από αυτά άφησαν εκτός σήμανσης το ένα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.Παλιότερα είχαν ξεχάσει τη Ρίζα, την πινακίδα της οποίας πρόσθεσαν μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων ξεχωριστά, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Απλά αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν, να αντικαθιστάς μια ταμπέλα και να μην έχεις πρώτα ενημερωθεί για  τα χωριά που πρέπει να συμπεριλάβεις στη καινούρια, με αποτέλεσμα στο τέλος να σου έχει…παραπέσει ένα. Και μιλάμε για τα Πετρικάτα, ένα χωριό με αρκετούς μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και αρκετά ενοικιαζόμενα σπίτια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χωριό δηλαδή που θα αναζητούν οι επισκέπτες το καλοκαίρι αφού θα το βλέπουν στον χάρτη αλλά όχι στην οδικη πινακίδα σήμανσης.

Εκτός αυτού, θα έπρεπε επίσης να συμπεριληφθούν το Νύφι κι ο Αγκώνας που συναντάς μετά την Θηνιά παρότι για τον Αγκώνα υπάρχει πρόσβαση και μέσω του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου-Φισκάρδου.

Δημοσιοπούμε σήμερα το θέμα διότι δεν βλέπουμε  και τον πρόεδρο μας κ. Κωνσταντάτο μιας και μένει μόνιμα στο Αργοστόλι κι ευελπιστούμε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να διορθωθεί το λάθος άμεσα, που πρώτα και κύρια μας προσβάλλει όλους γιατί καταδεικνύει  την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπιζονται τα τοπικά ζητήματα.

Κάτοικοι Πετρικάτων Θηνιάς

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις