Η χωματερή του Πυργιού – Μια ντροπή χρόνων ανικανότητας και αδιαφορίας

384

Εικόνες  ντροπής θα συναντήσει κάποιος οδηγώντας από το Εκκλησάκι του Αγίου Ελευθέριου  προς το Πυργί .

Μια τεράστια χωματερή   έχει δημιουργηθεί  εδω και χρόνια απέναντι ακριβώς από το πέτρινο μονότοξο γεφύρι που χρονολογείται από το 1800 ,  σε ένα  καταπράσινο   περιβάλλον ιδιαίτερου  φυσικού κάλλους , μερικές   δεκάδες  μέτρα από τους πρόποδες  του  Εθνικού Δρυμού του Αίνου .

Παρατηρήσαμε  ότι έχει τοποθετηθεί  αγκαθωτό  πλέγμα  και ταμπέλα  απαγόρευσης ρίψης  αντικειμένων στη παράνομη χωματερή , η ζημιά όμως έχει ήδη  γίνει , η χωματερή είναι εκεί.

Θα πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή   όλων των αντικειμένων  και ο καθαρισμός του ρέματος γιατί μολύνεται και ο υδροφόρος ορίζοντας με τα κάθε είδους   απόβλητα  που έχουν πετάξει στο σημείο .

Είναι πραγματικό θλιβερό να βλέπεις τέτοιες εικόνες καταστροφής του φυσικού πλούτου  με τέτοια μανία και αδιαφορία  από   ασυνείδητους πολίτες   που  πετούν   οτιδήποτε  όπου βρουν   μη σεβόμενοι τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος της ίδιας της ζωής στο νησί μας.

Οργή και μόνο οργή νιώθεις  βλέποντας ανθρώπους να καταστρέφουν τον τόπο τους , το μέρος   που ζουν  , να ντροπιάζουν όλο το νησί καταστρέφοντας την περιβαλλοντική ισορροπία του.

Το φαινόμενο  των ανεξέλεγκτων χωματερών  που υπάρχει στην Κεφαλονιά  εδώ και χρόνια καλά  κρατεί και δυστυχώς   καθημερινά  τις συναντάς παντού πλέον  σε κάθε λαγκάδα , σε κάθε ρέμα.

Φαίνεται όμως   ότι κάποιοι δεν το βάζουν κάτω αφού ανενόχλητοι συνεχίζουν τη δράση τους . Πρέπει να γίνουν πολλά ώστε αυτά να φαινόμενα να σταματήσουν επιτέλους . Απαιτείται άμεσα να ξεκινήσει ο καθαρισμός όλων των  παράνομων  χωματερών  και το νησί να γίνει καθαρό και  πράσινο στην πραγματικότητα  και όχι στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί καθαρού νησιού» .. Μόνο στον ύπνο των πολιτικάντηδων και αυτών που έχουν την ευθύνη για την καθαριότητα του νησιού, υπάρχει πλέον το «πιο καθαρό νησί»! Ας τους ξυπνήσουμε!

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

“Κεφαλονιά, το πιο καθαρό νησί με… αποδείξεις”…

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις