Βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος Λάσση – Παλιοσταφίδα

573

Στην τουριστική περιοχή της Λάσσης  ο  δρόμος που οδηγεί στην παραλία Παλιοσταφίδα   θυμίζει βομβαρδισμένο  τοπίο , εκεί αποτυπώνεται όλη η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου από τη δημοτική αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Τουρίστες  και Αργοστολιώτες που κατεβαίνουν πεζή  προς την παραλία  κινδυνεύουν να πέσουν  σε λακκούβα και να τραυματιστούν  . Επαγγελματίες οδηγοί  και  εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων  ταλαιπωρούνται και καταστρέφουν τα οχήματα τους προσπαθώντας   να προσεγγίσουν τα καταλύματα που υπάρχουν στην  περιοχή  και να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες .

Δυστυχώς  η κατάσταση του δρόμου   παραμένει εδώ και χρόνια άθλια .  Κάποιες  πρόσφατες παρεμβάσεις  -μπαλώματα  που έγιναν  σε μερικά  σημεία  με λίγη πίσσα δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί ο δρόμος  θέλει ξήλωμα του  παλιού οδοστρώματος   και νέα ασφαλτόστρωση . Δεν πρόκειται για κάποιο τεράστιο έργο που απαιτείται τεράστιο κονδύλι. Νοικοκυροσύνη θέλει η αποκατάστασή του.

Ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί  τη σοβαρότητα της κατάστασης  , και  ότι  ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων για όλη  την Κεφαλονιά   ούτε ότι τουρισμός σημαίνει υποδομές σε αεροδρόμια, λιμάνια , δρόμους, Νοσοκομεία.

Δεν αντιλαμβάνονται επίσης ότι πάνω από τον τουρισμό μπαίνει η καθημερινότητα του ντόπιου πολίτη , εν προκειμένω η μετακίνησή  του σε ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Ρεπορτάζ  ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις