Ποιοι παίζουν με τα φώτα του προβολέα στο λιμάνι της Σάμης;

397

Για άλλη μια φορά ,και για όσες φορές χρειαστεί, θα ασχοληθούμε για τον φωτισμό του λιμανιού της Σάμης και πόσο επικίνδυνη είναι η υπάρχουσα κατάσταση με το σκότος που επικρατεί τις νυχτερινές ώρες.

Διαβάστε μια καταγγελία που έπεσε στην αντίληψή μας..

Ενα μεγάλο μέρος του λιμανιού της Σάμης αυτό προς τη όλη πρέπει να φωτίζεται από αυτόν τον προβολέα. Είναι ο προβολέας που φωτίζει και τον διάδρομο απο το καράβι έως το Λιμεναρχείο.

Εάν λειτουργούσε είναι επαρκής και φωτίζει άπλετα όλους τους χώρους προσφέροντας ασφάλεια σε επιβάτες,, αυτοκίνητα, σκάφη, πλοία.

Είχαμε γράψει ότι ο προβολέας έχει καμένες λάμπες για αυτό επικρατεί συσκότιση στο λιμάνι. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα αναφέρει καταγγελία.

Τα φώτα του προβολέα λειτουργούν κανονικά , δεν είναι καμένα .

Από καταγγελία και φήμες  επικρατεί ένα σενάριο ότι κάποιο «χέρι» σβήνει τον προβολέα τις νύχτες  προκαλώντας επικίνδυνες συνθήκες στο λιμάνι.

Ποιος έχει πρόσβαση και τον σβήνει ας το βρει το Λιμενικό Ταμείο που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των λιμανιών.

Ξέρετε όμως γιατί σβήνει ο προβολέας, λένε οι φήμες;

Δείτε στην εικόνα που ζουμάρουμε.

Βλέπετε μια  λάμπα να στρέφεται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις άλλες.. Αυτή η λάμπα όταν ανάβει φωτίζει το εσωτερικό του λιμανιού (το διάδρομο προς το Λιμεναρχείο και το μέρος που δένουν καϊκια και κότερα) αλλά και μέρος του χωριού.

Κάποιος / κάποιοι -λένε οι φήμες – πήρε το «νόμο στα χέρια του» και την ευθύνη της δημόσιας ασφάλειας και κατεβάζει τον διακόπτη βυθίζοντας το λιμάνι στο σκοτάδι..  Είναι κατάσταση αυτή για τα σκάφη , τους επιβάτες τους και τους περιπατητές ; Αισθάνονται ασφάλεια όσοι διανυκτερεύουν στο λιμάνι μέσα στο σκοτάδι;

Ποιοι και με ποιανού εντολή ή ανοχή κατεβάζουν τον διακόπτη του προβολέα τα βράδια;

Για πόσο καιρό ακόμα το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου και ο προεδρός του Θεόφιλος Μιχαλάτος ,  θα παρακολουθούν την επικίνδυνη  κατάσταση του λιμανιού της Σάμης με αυτή την παροιμιώδη απάθεια; καταλήγει η καταγγελία..

Ευχόμαστε  όλα αυτά να είναι φήμες και σενάρια θερινής νυχτός , αλλά όσο ο προβολέας είναι σβηστός τόσο τα σενάρια και οι φημες φουντώνουν..

Περιμένουμε το Λιμενικό Ταμείο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ανάψει τον προβολέα απόψε.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις