Αγαπητό πρες,

Δεν πέρασαν ούτε δυο μήνες από τους πανηγυρισμούς και τις ευχαριστίες με τις οποίες υποδεχτήκαμε όλοι την είδηση της δωρεάς ψηφιακού μαστογράφου στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο μας από την κυρία Ρουμπίνα Λιοσάτου, κατοίκου Αυστραλίας.

Τότε, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μαρτίνης φωτογραφιζόταν  και δήλωνε ευγνώμων για την μεγάλη ημέρα που ξημέρωσε στο νησί μας, συγχαίροντας ποικιλοτρόπως την δωρήτρια.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:

Εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κα Ρουμπίνα Λιοσάτου, για τη δωρεά ενός (1) Ψηφιακού Μαστογράφου, Selenia Dimensions 3D & AWS 6000 με S/N : SDM131501653, κατασκευής του Αμερικανικού Οίκου Hologic.

Η όλη προμήθεια εξοπλισμού & εργασία εγκατάστασης ανέρχεται σε δαπάνη ύψους 200.000 € άνευ ΦΠΑ, για την ενίσχυση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας. Η πράξη αυτή καταδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την κοινωνία του νησιού μας, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αποτελεί δε και μία πράξη συμπαράστασης προς το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο με την προσφορά αυτήν βελτιώνει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Κεφαλληνίας
Δημήτρης Μαρτίνης

Δυστυχώς όμως, η συνέχεια είναι μάλλον αποκαρδιωτική καθώς αυτός ο υπερσύγχρονος μαστογράφος δεν λειτουργεί και  οι γυναίκες του νησιού δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Και δεν λειτουργεί γιατί λέει δεν υπάρχει χειριστής για το μηχάνημα, όπως εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί το μηχάνημα οστικής πυκνότητας για την εξέταση της οστεοπόρωσης, που επίσης ήταν δωρεά των Ομογενών της Αμερικής νομίζω,  προς το νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να πηγαίνουν για την οστική πυκνότητα σε εξωτερικό διαγνωστικό κέντρο με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για δε την μαστογραφία να   ”προωθούνται”  στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι, που από ότι φαίνεται αν και υπολειτουργεί διαθέτει χειριστή για το δικό του μηχάνημα!!!

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αν , πριν γίνει η παραλαβή της δωρεάς ενημερωνόταν η δωρήτρια ότι θα δώσει πάνω από 200.000 ευρώ από τα ωραία της λεφτά αλλά η δωρεά της θα σαπίσει σε κάποιο υπόγειο του νοσοκομείου, θα την έκανε τελικά;

Δεν το νομίζω, όπως δεν θα την έκανε και ο δωρητής του μηχανήματος οστικής πυκνότητας, που πολλά χρόνια τώρα αγνοείται η τύχη του.Τώρα θα μου πείτε εδώ το νοσοκομείο δεν κάνει πλέον αξονικές τομογραφίες σε  εξωτερικούς ασθενείς,  εξέταση για οστεοπόρωση και ψηφιακή μαστογραφία  θα κάνει; Αστεία πράγματα.

Εδω θα μου πείτε ότι το Ιδρυμα Μάρης και Γεωργίου Βεργωτή δώρησε ολόκληρο κτίριο για ΜΕΘ και το κράτος δεν τήρησε την υποχρεώσή του να το στελεχώσει με γιατρούς και νοσηλευτές.

Σκέφτομαι όμως ότι οταν δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό να δουλέψει  τα μηχανήματα που ειναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ασθενή,  δεν βάφεις τους τοίχους και δεν πανηγυρίζεις για τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου, κύριε Καππάτε και κύριε Μαρτίνη.

Φροντίζετε πρωτίστως να απαιτήσετε και να έχετε το απαραίτητο προσωπικό, φροντίζετε οι προσλήψεις που εξαγγέλετε κάθε τρείς και λίγο να είναι αληθινές και όχι για τα μάτια του κόσμου, φροντίζετε τέλος να λειτουργήσει κάποια στιγμή η ΜΕΘ .

Και τώρα που το σκέφτομαι, έχω την εντύπωση πως  ότι  υπάρχει μέσα στο νομαρχιακό νοσοκομείο από δωρεές είναι και μόνο. Εσείς κύριοι, βουλευτής και διοικητής τι ακριβώς κάνετε πέρα των ευχαριστιών προς Κυβέρνηση και Υπουργούς;

Δεν ζητάω συγνώμη για το τόνο της φωνής μου γιατί είμαι μέχρι τα μπούνια αγανακτισμένη. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνω κάθε τρεις και λίγο τα sms να κάνω μαστογραφία δωρεάν και να μη μπορώ να το κάνω.

Πρέπει να ταξιδέψω μέχρι το Ληξούρι.

Και όχι δεν δέχομαι την δικαιολογία που μου είπαν “Μέχρι τώρα πήγαινες στην Πάτρα, μέχρι το Ληξούρι δεν πας;”

Πήγαινα στην Πάτρα γιατί δεν είχε μηχάνημα το Αργοστόλι, δεν μπορώ να ταξιδεύω και το μηχάνημα του Αργοστολίου να κάθεται σας απαντώ και δημόσια.

Δεν σέβεστε ούτε τους ασθενείς ούτε τους δωρητές.. Δεν σέβεστε εμένα!

Αγγελική Π.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    την ευθυνη προτιστως εχει ο διευθυντης του νοσοκομειου
    επιτελους να σεβαστει αν μη τι αλλο αυτη τη δωρεα μετα τους ασθενεις κ τελος την κοινωνια της κεφαλονιας

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!