Για μια «καλημέρα» περάσαμε σήμερα πολύ νωρίς το πρωί από τη Δημοτική Αγορά Αργοστολίου (ΚΤΕΛ) και πέσαμε σε πρόβλημα.

Οι εναπομείναντες εκεί αγρότες είναι θυμωμένοι με όλους μας. Εδώ και ένα μήνα δεν έχει νερό η Δημοτική Αγορά και λύση δεν βρίσκεται. Αισθάνονται ότι έχουν γίνει το μπαλάκι μεταξύ Δήμου (Αργοστολίου) και ΔΕΥΑΚ για το ποιος πρέπει να λύσει το πρόβλημα.

Και ποιο είναι το πρόβλημα;

Κατά πως καταλάβαμε το δίκτυο ύδρευσης στην αγορά έχει σαπίσει και θέλει πλήρη αντικατάσταση..Το αφήσανε να σαπίσει. Γιατί χωρίς έλεγχο και συντήρηση όλα καταστρέφονται.. Ποιός θα πληρώσει για την αποκατάσταση του δικτύου; Ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΚ; Μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους,  η Δημοτική Αγορά θα είναι χωρίς νερό.

Είναι απαράδεκτο ένα μήνα να μην έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο της Αγοράς. Δεν υπάρχει νερό ούτε στις τουαλέτες.. Με ένα λάστιχο προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρό το μέρος τους. Δεν είναι κατάσταση αυτή.

Πρόκειται για δημοτικό χώρο, ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος Αργοστολίου, οι πάγκοι νοικιάζονται ,  ο Δήμος οφείλει από το νόμο να παρέχει τις υποδομές στους νοικάρηδές του όπως και ο κάθε ιδιώτης στους νοικιάρηδές του.

Παρά τις δυσκολίες αυτοί οι 6-7 αγρότες φυλάνε τις «Θερμοπύλες» του πρωτογενούς τομέα στο νησί μας. Τα προϊόντα τους εξαιρετικά. Ολόφρεσκα, καθημερινά έρχονται από το χωράφι.. Ανοίγουν από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι.  Αξίζει να ψωνίζουμε από εκεί. Μας συμφέρει για πολλούς λόγους και για την ποιότητα των προϊόντων τους, και για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού μας που δυστυχώς μπατέρνει στα τραπεζοκαθίσματα και τσι πισίνες.

Στηρίζουμε τη Δημοτική Αγορά. Στηρίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.

Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!