Τι γίνεται με το νερό στην Θηνιά, κύριε πρόεδρε της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ;

476

Το τελευταίο διάστημα θα έχετε διαβάσει στα κοινωνικά δίκτυα οργισμένες ανακοινώσεις κατοίκων  της Θηνιάς, στις οποίες καταγγέλουν την συχνή διακοπή του νερού ή την επιλεκτική τροφοδότηση του  στα χωριά τους από τον αρμόδιο φορέα της ΔΕΥΑΚ.

Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό από την στιγμή που η Θηνιά έχει λύσει το πρόβλημα με το νερό κοντά  μια εικοσαετία, όταν ο πρώην δήμαρχος Γεράσιμος Φόρτες τοποθέτησε σωλήνες περίπου 20 χιλιομέτρων και πήγε  το νερό από την νερομάνα στο Αργοστόλι μέχρι το τελευταίο σπίτι στα Πετρικάτα της κοινότητας Θηνιάς. Δεν θα έπρεπε λοιπόν τα χωριά  να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Χάρη σε αυτήν την επάρκεια νερού η κοινότητα Θηνιάς εξελίχθηκε σε περιζήτητο τουριστικό προορισμό και για αυτό τις τελευταίες δεκαετίες κατασκευάστηκαν εκεί πολλά τουριστικά καταλύματα.

Κ. πρόεδρε της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ  θέλουμε να σας ρωτήσουμε: Τι γίνεται  τώρα με αυτό το νερό; Γιατί δεν φτάνει στα σπίτια αφού η τροφοδοσία από τη νερομάνα είναι συνεχής; Tα Φάρσα που είναι στην διαδρομή =και παίρνουν επίσης νερό από τους ίδιους σωλήνες =δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα , ενώ τα Κουρουκλάτα από πάνω αυτονομήθηκαν κι έχουν την γεώτρηση αποκλειστικά δική τους.

Θελουμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους : Έχει δει κανείς από εσάς τι γίνεται με την βάνα που βρίσκεται λίγο έξω από τα Φάρσα; Κόβουν το νερό κάποιοι και το προωθούν αλλού όπως ακούγεται;

Θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνα τι ακριβώς γίνεται σε μια περιοχή που έχει λύσει το πρόβλημα της πολλά χρόνια  τώρα; Η θα πούμε οι Θηνιάτες «το νερό νεράκι» γυρίζοντας δεκαετίες πίσω;

Η Τ.Κ. της Θηνιάς καλό θα είναι να ψάξει το θέμα και να ενημερώσει τους κατοίκους για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Κάτοικοι της Θηνιάς

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!