Βέλγοι επισκέπτες στο νησί μας ερεύνησαν κατά πόσο εφαρμόζεται η Νομοθεσία προστασίας των αδέσποτων

1672

Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου μας έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Δεν περιμένουμε φυσικά να επιδείξουν ευαισθησία αλλά οφείλουν να εφαρμόσουν την νομοθεσία η οποία τους υποχρεώνει να παρέχουν φροντίδα , προστασία προς όλα τα ζώα που  περιφέρονται στην πόλη και στις γύρω περιοχές.

Δύο βδομάδες πριν έλαβα μήνυμα με τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες από ένα ζευγάρι Βέλγων νομικών,  επισκεπτών  οι οποίοι ασχολήθηκαν και ερεύνησαν κατά πόσο ο Δήμος μας  ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

Με ενημέρωσαν με σκωπτικό τόνο ότι υπάρχει σε ολόκληρη την  πόλη μία ποτίστρα και μία ταΐστρα λίγα μέτρα από το γραφείο του Δημάρχου. Μάλιστα εξοργισμένοι αναφέρουν ότι ποτέ δεν υπάρχει φαγητό και νερό. Τα στόμια των δύο δοχείων είναι ακατάλληλα για τα ζώα διότι είναι πολύ μικρά ,αναγκάζοντας αυτά να αγωνίζονται για ώρες να τραφούν και να ξεδιψάσουν. Επίσης ανακάλυψαν ότι οι σωλήνες από τις  εξωτερικές μονάδες κλιματισμού αφήνουν το νερό στην ποτίστρα και στη γύρω περιοχή, θέτοντας συνεπώς τη ζωή των ζώων σε σοβαρό κίνδυνο.

Με αιδώ, πρέπει να ομολογήσω, προσπάθησα να τους δώσω μια εικόνα της πραγματικότητας για τα ζώα, όπως απουσία κυνοκομείου, έλλειψη προσωπικού εκπαιδευμένου, έλλειψη οχήματος για την περισυλλογή των ζώων, ελάχιστη οικονομική στήριξη, μη διεκδίκηση περισσότερων πόρων, αδράνεια όσον αφορά στην εκπαίδευση και κινητοποίηση των δημοτών, μη εφαρμογή του νόμου περί υποχρεωτικών στειρώσεων, ανύπαρκτος έλεγχος στα δεκάδες  δεμένα, κακοποιημένα  οικόσιτα ζώα και πολλά άλλα προβλήματα.

Με εξέπληξε το γεγονός ότι  ήταν ήδη γνωστά σε αυτούς.  Κρατούσαν  βιβλίο με στοιχεία και φωτογραφίες.  Δεν αποκάλυψαν πώς πρόκειται να ενεργήσουν.

Προσωπικά ευχαριστώ θερμά  το ζευγάρι  των νομικών από το Βέλγιο. Ίσως να αποδειχθούν περισσότερο αποτελεσματικοί από όλους εμάς.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Κοσμάτος

11/9.2024

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!