Καλώς ήρθατε στη Λακήθρα!

544

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο οικόπεδο στην είσοδο της Λακήθρας ως αυτοσχέδια χωματερή, ενώ άλλοι να ξεχνούν ότι είναι υποχρέωσή τους να περνούν και να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε πάλι την ίδια κατάσταση στο ίδιο σημείο, με σωρούς σκουπιδιών να συσσωρεύονται.

Για αυτές τις υπηρεσίες καθαριότητας πληρώνουμε σε εργολάβο 2 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Τώρα, στη θέση τους βρίσκουμε πεταμένα κλαδιά δέντρων. Κάθε εποχή φαίνεται να έχει τα δικά της προβλήματα, αλλά η αδιαφορία είναι διαρκής – τόσο από τους πολίτες που αγνοούν κανονισμούς, όσο και από την ΕΔΑΚΙ, η οποία δεν φροντίζει για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Απέναντι μάλιστα βρίσκεται ένα μεγάλο ξενοδοχείο, και το θέαμα δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά και προσβλητικό για την εικόνα της περιοχής. Είναι ντροπή που για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες, πρέπει να επικαλούμαστε τον τουρισμό, σαν να μην αξίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι την ίδια προσοχή. Οι κάτοικοι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν πρέπει να ανέχονται αυτή την κατάσταση. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να δημιουργούν τέτοιες εικόνες.

Η καθαριότητα και η τήρηση των κανονισμών πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για όλους, και η ΕΔΑΚΙ έχει υποχρέωση να διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι χώροι δεν μετατρέπονται σε εστίες ρύπανσης διότι εκτός των άλλων οι δημότες πληρώνουν “χρυσάφι” τους εκάστοτε εργολάβους αποκομιδής των απορρριμάτων.

Π.Κ.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!