Σάλο προκάλεσαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που έδειχναν το σκουπιδαριό στο οποίο έχει μετατραπεί-δυστυχώς- η γέφυρα. Κι εκεί που θα περίμενες να ευαισθητοποιηθεί να απαντήσει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος σε θέματα καθαριότητας, βγήκαν τα μαχαίρια για τους ζωόφιλους και τα ζώα τους φυσικά.

Αυτά που βλέπουμε όμως στην φωτογραφία είναι ανθρώπων έργα κι όχι ζώων!!!

Θα μου πει κάποιος, οι σακούλες με τις ακαθαρσίες όμως; Και θα απαντήσω ότι ο ζωόφιλος που πέρασε από την γέφυρα με το σκύλο του, μάζεψε στην σακουλίτσα τις ακαθαρσίες του και τις πέταξε στον κάδο, γιατί ποιος ο λόγος να μαζέψει τα περιττώματα αν είναι να τα αφήσει εκεί. Προφανώς λοιπόν, τα έβαλε στον κάδο, ο οποίος αφού ξεχείλισε από σκουπίδια που ο δήμος δεν νοιάστηκε να περισυλλέξει, με τον πρώτο αέρα, τα περισσότερα βγήκαν εκτός και διασκορπίστηκαν παντού. Επίσης, αν προσέξουμε καλύτερα θα διαπιστώσουμε  ότι πλαστικά ποτήρια, σακούλες με αποφάγια και ότι άλλο είναι πεταμένο επί της γέφυρας, δεν είναι από ζώα.

Οι άνθρωποι τρώμε και πετάμε αποφάγια, οι άνθρωποι πίνουμε και πετάμε κουτάκια, οι άνθρωποι καπνίζουμε και γεμίζουμε τον τόπο με γόπες, οι άνθρωποι ψαρεύουμε και στην συνέχεια παρατάμε τις πλαστικές σακούλες και τα αγκίστρια μας στην μέση της γέφυρας!!!

Οι άνθρωποι πετάμε τα σκουπίδια μας έξω από τους πράσινους κάδους γιατί βαριόμαστε να κατέβουμε από το αμάξι μας και να τους ανοίξουμε. Οι άνθρωποι ουρούμε μέσα στην θάλασσα, τα ζώα δεν μπορούν, γιατί δεν τους το επιτρέπει η ανατομία τους. Oι άνθρωποι ουρούμε σε ανοιχτό χώρο και σε κοινή θέα!!!

Οι άνθρωποι ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου μας κι εκσφενδονίζουμε σκουπίδια στον αέρα. Οι άνθρωποι μετατρέπουμε τις παραλίες σε χωματερές. Οι άνθρωποι βγαίνουμε από την τουαλέτα και με τα ακάθαρτα χέρια μας χαιρετάμε ο ένας τον άλλον!!!

Οι όποιες ακαθαρσίες ζώων στην γέφυρα είναι στην πλειοψηφία τους από αδέσποτα που δεν αντιλαμβάνονται ότι εδώ δεν αφοδεύουμε, αντιθέτως, ελάτε μια βόλτα προς Καταβόθρες για παράδειγμα, να δείτε πόσες ακαθαρσίες ανθρώπων βρίσκονται διασκορπισμένες μαζί με προφυλακτικά κι ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει για να κρατήσουμε την γέφυρα καθαρή είναι η συστηματική της καθαριότητα, διότι ούτε τα αδέσποτα θα σταματήσουν να περνάνε, ούτε οι άνθρωποι θα σταματήσουν να πετάνε σκουπίδια. Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο ένας υπάλληλος καθαριότητας να περιδιαβεί την γέφυρα μια φορά το πρωί και μια το απόγευμα και να μαζέψει τα όποια σκουπίδια,ανθρώπων και ζώων.

Κι οπωσδήποτε σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούνται οι ζωόφιλοι,οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι υπεύθυνοι κι ευαισθητοποιημένοι. Οι κάδοι που ξεχειλίζουν στην παραλιακή και το χάλι που παρατηρείται στο Αργοστόλι, δεν είναι ζώων έργα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι μέλημα και έργο των αρμοδίων να κρατούν την πόλη καθαρή, ιδιαίτερα σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η γέφυρα, που φαγωθήκαμε να την πεζοδρομήσουμε και να την κάνουμε μνημείο!!!

Ένας φιλάνθρωπος και ζωόφιλος Αργοστολιώτης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Comments are closed.