Στο τέλος των θρησκευτικών τελετών ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε δηλωσεις στα τοπικά ΜΜΕ, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του για τις σχέσεις που έχουν οι Κεφαλονίτες με τον Αγιο, για τη φιλοξενία και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΡΑΤΟΥ

Η πίστη είναι αυτή που μας ενώνει και για τους Κεφαλονίτες αυτό εκφράζεται με τη πίστη στον Αγιο Γεράσιμο. Αναφέρθηκε στους πολέμους που αλληλοσπαράζουν ανθρώπους κατανομάζοντας την ορθόδοξη Ρωσία και ότι η Χαμάς δεν εκφράζει τους Παλαιστίνιους αλλά είναι τρομοκρατική οργάνωση. Τέλος ζήτησε απο τον κόσμο να έχουν οδηγό τους την αγάπη.

Ακολούθησε το παραδοσιακό τρατάρισμα στη μεγάλη σάλα του Ηγουμενείου με εδέσματα που φτιάχνουν οι μοναχές και κυρίες της περιοχής. Στη σάλα δίνεται η ευκαιρία για συζήτηση, αλληλο πειράγματα και πολλά συγχαρητήρια στους νεο εκλεγμένους αιρετούς.

Μετά το τρατάρισμα, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος παρέθεσε επίσημο γεύμα αποχαιρετισμού του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο ΜΥΘΟΣ ΕΣΤΙΑΣΙΣ κατά το όποιον ανταλλάγησαν ευχές, ευχαριστίες και συμβολικά δώρα.

Ο φετινός γιορτασμός του Αγίου θα μείνει αξέχαστος στους Κεφαλονίτες γιατί λαμπρύνθηκε απο την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου , της χώρας που η μισή μας καρδιά εκεί βρίσκεται λόγω της ομογένειας.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!