Κεραυνός εν αιθρία η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Τζόγιας Καππάτου, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος για πολλά χρόνο του Συλλόγου των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων.

Η Τζόγια υπήρξε ένα από τα πλέον πολιτικοποιημένα μέλη της τοπικής και ελληνικής κοινωνίας. Σαν φοιτήτρια είχε ενεργό δράση στον Αντιφασιστικό Φοιτητικό αγώνα, διώχθηκε από τη δικτατορία και φυλακίστηκε.  Οταν έπεσε η δικτατορία και γύρισε στην Κεφαλονιά συνάντησε τον διώχτη της στην Πλατεία Βαλλιάνου , τον έφτυσε, τον άρχισε στις “γρήγορες” και τον αποκάλυψε στον κόσμο του νησιού. Ο “κύριος” έκανε πολλά χρόνια να έρθει στην Κεφαλονιά μετά την αποκάλυψη του ρόλου ως “καρφί της δικτατορίας”..

Αυτή ήταν η Τζόγια!

Σας επιστήμονας διέπρεψε διαγράφοντας μια καταπληκτική Πανεπιστημιακή καριέρα . Η Κεφαλονιά ήταν πάντα στην καρδιά της. Παρά τις πολλές της υποχρεώσεις, οικογενειακές και επιστημονικές ήταν δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων.

Από το γάμο της με τον  πρώην αντιδήμαρχο και αγωνιστή του αντιδιδακτορικού κινήματος Μήτσου Αθανασίου απέκτησαν δυο υπέροχα παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως στο Αργοστόλι.

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στην αδελφή της τη Ρενέ.

Αγαπημένη Τζόγια , ας είναι φωτεινός ο δρόμος σου σε αυτό το ταξίδι της αιωνιότητας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!