Μια sold out βραδιά έλαβε χώρα εχθές στο πολυβραβευμένο εστιατόριο SENSE Restaurant στο wine pairing δείπνο του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς!
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς από τα οινοποιεία του Συνδέσμου, Gentilini Winery, Κτήμα Χαριτάτου, Ορεάλιος Γη, Οινοποιείο Πετρακόπουλου, Οινοποιείο Σαρρή και Οινοποιείο Σκλάβου, ταίριαξαν με τα πιάτα του chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, σε ένα μενού με έντονο το στοιχείο της Ελλάδας που χαρακτηρίζει την κουζίνα του chef.
Κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς επιλέγει να συνεργαστεί με βραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας με στόχο τα κρασιά και οι ποικιλίες της Κεφαλονιάς να αναδειχθούν μέσα από τα πιάτα των βραβευμένων chef όπως ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.
Τα πιάτα μαζί με τα κρασιά με τα οποία ταίριαξαν:
Καλωσορίσματα με άρωμα Ελλάδας – Αρτάνα (Μοσχάτο) Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Ψητό λάχανο – Ευφράνωρ (Μοσχατέλα, Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σκλάβου
Ψάρι πλακί – Ροζέ (Μαυροδάφνη) Κτήμα Χαριτάτου
Το αυγό – V for Vostilidi (Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σαρρή
Χοιρινό αγκιναράτο – San Gerasimo (Ρομπόλα) Ορεάλιος Γη
Ραβιόλι κόκορα στιφάδο – Eclipse (Μαυροδάφνη) Gentilini Winery
Τριαντάφυλλο και Ελληνικός καφές – Vin Doux du Soleil (γλυκό Μοσχάτο) Οινοποιείο Σκλάβου