Οι Αποκριάτικες δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου

189

Όπως έχουμε γνωστοποιήσει στα πλαίσια για το Καρναβάλι 2024, το Λύκειο θα  πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις : 

Ι. Νυχτερινή Παρέλαση. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024. Θέμα : «Ανοιξιάτικο». Συμμετέχουν  ενήλικες χορευτές, μικροί χορευτές με τους γονείς τους, φίλοι, μέλη του Λ.Ε.Α. και όσοι επιθυμούν να  πάρουν μέρος. Χώρος συνάντησης τα γραφεία του Λ.Ε.Α. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6977.839837,  690.9063889, 697.9255550. 

ΙΙ. ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ. 

Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο παραδοσιακός Αποκριάτικος Χορός του Λυκείου  των Ελληνίδων. Ο Χορός αυτός, πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1952 που επανιδρύθηκε το Λύκειο  με πρόεδρο του την αείμνηστη Μαρία Λαδά – Λασκαράτου. Αρχικά ήταν αποκλειστικά μασκέ. Με τα χρόνια και τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων άνοιξε και σε μη μασκαρεμένους.  Διεξήχθη στις μεγαλύτερες και λαμπρότερες αίθουσες που υπήρχαν, «Μediterranee», «White Rocks»,  «Lorenzo», Φιλαρμονική, «Φαράω», «Μαρόκο», «Αθηνά», «Μύθος», «Galaxy», τελευταία αρκετές  φορές στο «Capitol» και αλλού.  

Το φωτογραφικό αρχείο του Λ.Ε.Α, πλουσιότατο, αποτελεί μαρτυρία για έναν υπέροχο κόσμο που πέρασε από το χορό αυτό, ο οποίος επιδιώχθηκε να έχει πάντοτε ποιότητα και ομορφιά.  

Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση του χορού μας και  περιμένουμε να τον τιμήσετε με την παρουσία σας. Ήδη όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή, στα τηλέφωνα 6977.839837, 690.9063889, 697.9255550. Η πρόσκληση που ακολουθεί  περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες.  

III. Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, συμμετέχουμε στη Μεγάλη Παρέλαση,  σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου, ακολουθώντας την παράδοση κατά την οποία η  παρέλαση άνοιγε με το άρμα της Άνοιξης – Σύμβολο αισιοδοξίας και χαράς. Ενθυμούμεθα τους  ανθρώπους που πρωτοστάτησαν για πολλά χρόνια ως μέλη του Κομιτάτου των Απόκρεω, όπως την 

οικογένεια Μουίκη, την Αθηνά Κακούρη, τις αδερφές Γιέττα και Ελευθερία Τσιλιμιδού, το Γεράσιμο  Πεντόγαλο, τους Αδερφούς Παναγή και Μάκη Στεφανάτο, το Σπύρο Χουρμούζη, το Γεράσιμο Στελλάτο  και τόσους άλλους.  

Με θέμα «Τα χελιδόνια φέρνουν την Άνοιξη», θα κατεβάσουμε άρμα πλαισιωμένο από  κομπανίες χορευτών με στολισμένα γαϊτανάκια. Αγαπητοί φίλοι, μέλη, συμπολίτες, σας προσκαλούμε να  πλαισιώσετε τις δράσεις μας. 

O Αριστοτέλης λέει «μία γὰρ χελιδὼν ἔαρ οὐ ποιεῖ, οὐδὲ μία ἡμέρα·» …Ένα χελιδόνι δε φέρνει  την Άνοιξη… χρειάζονται πολλά χελιδόνια για να ‘ρθει η Άνοιξη! 

Με εκτίμηση και αγάπη για όλους 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΣΧΟΝΑ – ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΚΟΣΜΑΤΟΥ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!