Χθες Τετάρτη όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σημειώθηκε σοβαρότατο ατύχημα στην Ασσο που είχε σαν συνέπεια τον σοβαρότατο τραυματισμό 48χρονου αλλοδαπού από την προπέλα του σκάφους του.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Φισκάρδου για τον τραυματισμό ενός 56χρονου αλλοδαπού επιβάτη σε ένα επιβατηγό – τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΣΟΥ» Κεφαλληνίας. Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου πληροφορήθηκαν ότι ο 56χρονος επιβάτης, τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους στα πόδια. Αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία από ιατρούς που επέβαιναν σε παρακείμενο σκάφος και στη συνέχεια ο 56χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Αργοστολίου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο κυβερνήτης του Ε/Γ – Τ/Ρ προσήχθη στη Λιμενική Αρχή του Φισκάρδου και συνελήφθη για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών από αμέλεια. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μαρτίνης ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όπου τον ανέλαβε η Ορθοπεδική Κλινική με τους δυο θαυμάσιους ορθοπεδικούς που έχουμε τη τύχη να υπηρετούν στην Κεφαλονιά τον κ. Μιχάλη Μπουζικάκο και τον κ. Μπρούσκο, βοηθός στο χειρουργείο ήταν  ο Αγροτικός γιατρός κ. Τολόγκος.

Η εγχείρηση ήταν πολύωρη, επίπονη και δύσκολη. Λόγω του εκτεταμένου τραύματος αποφασίστηκε να γίνει εξωτερική οστεοσύνθεση στο βαριά τραυματισμένο πόδι και χειρουργείο στο γόνατο του άλλου ποδιού.

Και οι δυο εγχειρήσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και σήμερα, 24 ώρες μετά το βαρύτατο χειρουργείο, ο ασθενής κούνησε τα δάκτυλα των ποδιών του . Οπως μάθαμε ήταν πολύ συγκινημένος ,μάλλον δεν θα πίστευε ότι ένα μικρό επαρχιακό Νοσοκομείο θα μπορούσε να σώσει τα πόδια του.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου -και όχι μόνο στην Ορθοπεδική Κλινική- έδιναν και έπαιρναν τα συγχαρητήρια στους ορθοπεδικούς και τα επιφωνήματα θαυμασμού «κέντησαν πάλι » !

Αλλη μια σπουδαία επιτυχία (στις εκατοντάδες άλλες άγνωστες) που επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς διαθέτει εξαιρετικούς γιατρούς που καθημερινά σώζουν ζωές. Εάν η Πολιτεία, εάν οι Κυβερνήσεις σεβόντουσαν τον αγώνα των γιατρών και το νοσηλευτών και τηρούσαν απλά τις υποσχέσεις τους θα είχαμε ένα απο τα καλύτερα Νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στους γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής και τους ευχόμαστε να είναι πάντα γεροί και δυνατοί!

Στον ασθενή ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένειά του ..τρέχοντας!

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!