Ομολογώ δεν το ήξερα! Δεν ήξερα ότι σούμπιτη η νεολαία τ’ Αργοστολιού αργά το βράδυ που πάει να προσκυνήσει τον Αγιο, μετά πάει στο παζάρι για «καμινάδα»!

Τα γλυκά των παζαριών είναι μια μεγάλη ιστορία που στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί. Στην Αμερική όμως ακόμα και διαγωνισμοί σεφ γλυκών παζαριού γίνονται με πολύ υψηλά έπαθλα.

 

Οι Κεφαλονίτες φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει ένα γλυκάκι στο παζάρι του Αγίου και δεν έχουν άδικο. Είναι … μεταξένιο.

 

 

 

 

 

Και τα παιδιά που το φτιάχνουν ένα και ένα , με χιούμορ , καλή διάθεση και υπομονή στις απαιτήσεις του πελάτη!

Η καμινάδα είναι ένα γλυκό τύπου κρουασάν αλλά δεν είναι κρουασάν. Είναι ένα γλυκό τύπου τσουρεκιού αλλά δεν είναι τσουρέκι. Η ζύμη ειναι κυριολεκτικά μεταξένια και αφού ψηθεί! Η συνταγή της ζύμης δεν δίνεται είναι εφτασφράγιστο μυστικό, παρόλο που ΄ταξα πρωτοσέλιδο..

Το ζυμαράκι τυλίγεται γύρω από ένα ξύλο για να δημιουργηθεί κενό, περνάει απο θερμότητα για λίγα λεπτά για να διογκωθεί ,

κυλιέται σε λευκή ζάχαρη

 

 

και μετά ψήνεται.

Αφού ψηθεί το στολίζετε με ότι γεύση σας αρέσει απο κλασσική ζάχαρη κανέλα έως πραλίνα..

H Καμινάδα δεν είναι ελληνικής έμπνευσης. Είναι το αγαπημένο γλυκό των χωριών του Δούναβη!! Λίγο εξωτερικό δεν θα μας βλάψει..

Πήρα δυο για το πρωινό αύριο αλλά δεν φθάσανε στο Αργοστόλι. Έτσι ζεστά και ζαχαρένια και με τη μεταξένια ζύμη τους..Δεν προλάβανε ούτε την Κρανιά.

Ακούστε τους και στο video

Λοιπόν απόψε στην ουρά για καμινάδα! Θα ξαναπάω εννοείται!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!