Η κατηγοριοποίηση των οδηγών με ειδική σήμανση δεν θα αφορά μόνο τους νέους που συνοδεύονται ή μη, αλλά εξετάζεται να υπάρξει και για τους ηλικιωμένους.

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί αποτελούν τον τελευταίο καιρό αντικείμενο συζήτησης, λόγω του πιθανού κινδύνου που διατρέχουν στο δρόμο. Μάλιστα, ορισμένοι ηλικιωμένοι επιλέγουν οικειοθελώς να χρησιμοποιήσουν μία ειδική σήμανση για να τονίσουν στους υπόλοιπους χρήστες το προχωρημένο της ηλικίας τους και να είναι πιο προσεκτικοί.

Είναι όμως υποχρεωτικό να έχουν ειδική σήμανση οι ηλικιωμένοι οδηγοί; Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει μια φήμη που υποστηρίζει ότι οι ηλικιωμένοι θα αναγκαστούν να κολλήσουν ένα «H» στο αυτοκίνητό τους, όπως βάζουν οι νέοι οδηγοί το «Ν».

Για αρχή, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό το μέτρο δεν έχει συζητηθεί ή εξεταστεί ποτέ από τις αρχές. Κανένας νόμος δεν προβλέπει τέτοια υποχρέωση για τους ηλικιωμένους οδηγούς, σε καμία χώρα του κόσμου. Επιπλέον, οι αρμόδιες αρχές σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπως το Υπουργείο Μεταφορών αρκετών χωρών, έχουν επανειλημμένα διαψεύσει αυτή τη φήμη, χωρίς αυτό να σταματήσει τη διάδοσή της.

Από την άλλη όμως, κυκλοφορεί στην αγορά του εξωτερικού αυτοκόλλητο «S» (από το senior) και ορισμένοι ηλικιωμένοι το έχουν κολλήσει στο αυτοκίνητό τους. Αυτό το αυτοκόλλητο δεν έχει νομική αξία, αλλά επιτρέπει στους ηλικιωμένους οδηγούς που το έχουν να τονίσουν σε άλλους χρήστες του δρόμου ότι μπορεί να έχουν πιο αργά αντανακλαστικά.

Ως εκ τούτου, είναι μια προσωπική πρωτοβουλία, με το κίνητρο να αφορά την ασφάλεια στο δρόμο. Ορισμένες «ενώσεις», που επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη τους σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ενθαρρύνουν αυτή την προσέγγιση, αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτική.

Ο στόχος είναι πάνω απ’ όλα η προώθηση της καλύτερης συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών χρηστών του δρόμου, ενθαρρύνοντας άλλους οδηγούς να επιδείξουν περισσότερη υπομονή ή ανεκτικότητα προς τους ηλικιωμένους οδηγούς.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!