Το μυστικό της Κεφαλλονίτικης χταποδόσουπας

1322

Από ψες άρχισε να βράζει το χταπόδι ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ  για τη παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη χταποδόσουπα .

Μια ιδιαίτερη σούπα με απλά υλικά και ένα μυστικό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι βεβαίως ένα φρέσκο χταπόδι πεσκέσι από φίλο ψαρά, μια μεγάλη τομάτα, 1-2 πατατούλες, 1-2 καροτάκια, φύλλο δάφνης, σέλινο , κόκκους πιπεριού και μια κουταλιά ντομάτα “κουρσέβα” σπιτικιά.

Αποξηραμένο χταπόδι

Το μυστικό που κάνει τη διαφορά στη γεύση είναι το αποξηραμένο χταπόδι! Που θα το βρείτε? Εάν δεν έχετε προνοήσει να το αποξηράνετε εσείς το καλοκαίρι (οπως ο Διονύσης Φραγκισκάτος), στον ήλιο ίσως μπορέσετε να βρείτε αυτή την εποχή σε παντοπωλεία στο Αργοστόλι ή να το παραγγείλετε εκεί που αγοράζετε τον παστό σας μπακαλάο.

Η σούπα όταν περιέχει το αποξηραμένο χταπόδι πρέπει να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν τα χταπόδια γίνουν τρυφερά τα βάζουμε στην ωραία μας πιατέλα , τα αρωματίζουμε με σπιτικό ξυδάκι  ενώ στο ζουμάκι ρίχνουμε κοφτό ,πολύ ψιλό, μακαρονάκι!

Ένα χειμωνιάτικο φαγητό της Κεφαλονιάς κυρίως για τη Χριστουγεννιάτικη νηστεία που αρχίζει τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ που μοιράζεται μαζί μας τις παραδοσιακές συνταγές του.

Καλοφάγωτο !

Και το σερβίρισμα!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις