Στην αναζήτησή μας για παραδοσιακά Κεφαλλονίτικα φαγητά των γιορτάδων των Χριστουγέννων καταφύγαμε στον καθ υλην αρμόδιο Τάκη Τόκκα, ιδρυτή του Διαπολιτισμικού  Κέντρου Πολιτισμού, στον Καραβόμυλο. Μας πρότεινε ανεπιφύλακτα την ρετσέτα τση πουτρίδας!

Παράλληλα είχαμε ζητήσει απο την αγαπημένη μας νεαρή σεφ που διαπρέπει στο Συνδνευ Ναταλία Γασπαρή να μας δώσει αποκλειστικά για τους Αναγνώστες του kefaloniapress μια δική της συνταγή!! Και -αν το πιστεύετε ή όχι- η Ναταλία μας έστειλε τη δική της εκδοχή για τη πουτρίδα, μαγείρεψε μάλιστα τη συνταγή και τη φωτογράφισε για σας και μόνο!!

Για τη Ναταλία Γάσπαρη, τη βραβευμένη σεφ με καταγωγή απο τη Πύλαρο σας έχουμε ήδη μιλήσει (Ναταλία Γάσπαρη: μια νεαρή Κεφαλλονίτισσα σεφ αναστατώνει τις κουζίνες της Αυστραλίας (κλικ)

Ευχαριστούμε θερμά τη σεφ Ναταλία Γάσπαρη και τον Τάκη Τόκκα για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Απολαύστε τη παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη πουτρίδα σε δυο δημιουργικές εκδοχές”

Aυτή είναι η αυθεντική συνταγή που μας έστειλε ο Τάκης Τόκκας:

Ρετσέτα τση πουτρίδας

Γένεται μα κρέας χοιριο και κάβολε ή μάπα ή μπρόκολο.

Παίρνουμε το κρέας το κόβουμε τετάρτια και το μπιτάρουμε με πρόκα.

Βάζουμε λάδι μέσα στην κατσαριόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αμέσως μετά ρίχτουμε το κρέας να τσιγαριστεί και σε λίγο προσθέτουμε την διαλυμένη σε χλιαρό νερό, πάστα ντομάτας.

Προσθέτουμε κανέλλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε μέχρι το σούκο /σάρτσα να γένει πηχτή σχετικά.

Σε άλλη κατσαριόλα βράζουμε όποιο από τα λαχανικά διαλέξαμε ή και τα τρία.

Το πιάτο αυτό ήταν ένα από τα παραδοσιακά δείπνα στη Κεφαλονιά ιδιαίτερα τ΄Αη Βασιλειού . Η ρετσέτα τση Potrida ,όπως και τόσα άλλα φαγητά, ήρθε από τσου Βενετσιάνους και υιοθετήθηκε από τους κεφαλλονίτες γιατί ήταν πρακτικό και χαμηλού κόστους φαγητό.

====

Και αυτή είναι η δημιουργική παρέμβαση της σεφ Ναταλίας Γάσπαρη για τη παραδοσιακή πουτρίδα που μπορεί να σταθεί και στα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια εντός και εκτός των συνόρων..

Με την ελπίδα η Ναταλία και ο Τάκης να εμπνεύσουν τοπικούς σεφς και καταστήματα να εντάξουν στο μενού τους παραδοσιακά Κεφαλλονίτικα πιάτα.

Και η τέχνη της Ναταλίας, έδωσε αυτό το σοφιστικέ  γκουρμέ πιάτο!

Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναδημοσιευση, αντιγραφή του κειμένου και των φωτογραφιών.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

4 Σχόλια

Comments are closed.